Skip to main content

Έτοιμα τα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης για την επιστροφή των μαθητών αύριο

Όσοι δεν δικαιούνται βάσει ΑΜΚΑ να παραλάβουν τεστ αυτοδιάγνωσης θα υποβληθούν υποχρεωτικά σε rapid test με μέριμνα του δήμου Θεσσαλονίκης

Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στον τομέα ευθύνης του προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης για την κατάλληλη προετοιμασία των σχολείων και την επιστροφή μαθητών και καθηγητών.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι σε πλήρη ετοιμότητα, έχοντας φροντίσει για την ενδελεχή καθαριότητα των σχολικών αιθουσών, ενώ παράλληλα έχει προμηθεύσει τα σχολεία με αντισηπτικά, απολυμαντικά και με όλα τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου. Παράλληλα σημειώνει ότι έχει επίσης ληφθεί μέριμνα, ώστε όλοι οι απασχολούμενοι στην καθαριότητα και στη φύλαξη των λυκείων να έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης Covid-19, το οποίο και οφείλουν να επιδείξουν στους διευθυντές των λυκείων.

Σύμφωνα με την κυρία Κοσμοπούλου, όσοι δεν δικαιούνται βάσει ΑΜΚΑ να παραλάβουν τεστ αυτοδιάγνωσης θα υποβληθούν υποχρεωτικά σε rapid test με μέριμνα που έχει λάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης. «Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μετά την πολύμηνη απουσία από τα σχολικά θρανία με ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Ευχόμαστε τα παιδιά να μπορέσουν να γευτούν και πάλι τη χαρά της διά ζώσης εκπαίδευσης με ασφάλεια. Όσο για μας, είμαστε σε πλήρη επαγρύπνηση», τονίζει η αντιδήμαρχος Παιδείας.

«Θέλουμε οι μαθητές να είναι σε ένα περιβάλλον όσο γίνεται πιο ασφαλές, δεν θέλουμε εστίες μετάδοσης του ιού και τηρούμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί βάσει των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων», δήλωσε, με τη σειρά του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Μπαχαράκης, εξηγώντας ότι «τώρα προστέθηκαν στα μέτρα πρόληψης και προστασίας οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, παράλληλα όμως μεριμνούμε και για όσα ίσχυαν ήδη και αφορούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τη διαφορετική ώρα προσέλευσης και τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, τη χρήση αντισηπτικών, τον σχολαστικό καθαρισμό και τακτικό αερισμό των χώρων».

«Είμαστε καθ όλα έτοιμοι», διαβεβαίωσε ο κ. Μπαχαράκης, σημειώνοντας πως σε ό,τι αφορά τα self-tests ήδη από την Παρασκευή υπήρχε η διαβεβαίωση πως είχαν φτάσει και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της περιφερειακής ενότητας, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα «έχουν μπει στη ρουτίνα, τα γνωρίζουμε και μπορούμε και ανταποκρινόμαστε» και «έγινε σε συνεργασία και με τους Δήμους η προβλεπόμενη προετοιμασία των σχολείων σε ό,τι αφορά τα αντισηπτικά, την καθαριότητα».

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και μέσα στο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις με τις τοπικές διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την προετοιμασία επαναλειτουργίας των λυκείων, ενώ από τους εκπαιδευτικούς τα περισσότερα ερωτήματα που τέθηκαν αφορούσαν στη λειτουργία της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.