Skip to main content

Ετοιμάζεται διπλό χτύπημα από ΣΔΟΕ σε ΜΚΟ και παραγωγικές εταιρείες

Ένα άλλο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πρόκειται να πάρει προσεχώς εντολή, σύμφωνα με πληροφορίες, για να κάνει έφοδο σε παραγωγικές εταιρίες σε όλη τη χώρα

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και κατόπιν σχετικής προτροπής του Μεγάρου Μαξίμου, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) ετοιμάζεται να κάνει έφοδο σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο δεν θα μπουν όλες, καθώς κάτι τέτοιο είναι αντικειμενικά αδύνατο, αλλά συγκεκριμένες, που «ειδικεύονται» στο κομμάτι της διάσωσης και περίθαλψης μεταναστών, από τις πάρα πολλές που έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, εκεί όπου το πρόβλημα έχει φουντώσει και δύσκολα μπορεί να τεθεί υπό διαχείριση. Το πιθανότερο είναι ότι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου επιλαμβάνεται το συγκεκριμένο Σώμα, τα αρμόδια στελέχη του θα κάνουν φύλλο- φτερό τα οικονομικά στοιχεία που θα ζητήσουν, ενώ το πιθανότερο είναι ότι μεταξύ άλλων και ειδικότερα focus θα γίνει στους ευρωπαϊκούς πόρους που έχουν εκταμιευθεί και συνεχίζουν να εισπράττονται. Το ζητούμενο, εν προκειμένω, έχει να κάνει με το πώς αξιοποιούνται από τις συγκεκριμένες οργανώσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ένα άλλο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πρόκειται να πάρει προσεχώς εντολή για να κάνει έφοδο σε παραγωγικές εταιρίες σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εντοπίσουν περιπτώσεις ελληνοποίησης εισαγόμενου γάλακτος, για την παραγωγή - υποτίθεται – ελληνικών προϊόντων. Τουλάχιστον, ως τέτοια διατίθενται στην εσωτερική αγορά. Του θέματος επιλαμβάνεται το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πιθανότατα σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή τη βιομηχανία, που λειτουργεί ξεκάθαρα σε βάρος των ελλήνων παραγωγών και βεβαίως των καταναλωτών.