Skip to main content

Ετοιμάζεται ένα πολύ μεγάλο deal στον ασφαλιστικό κλάδο

Ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας ετοιμάζεται να «βγάλει στο σφυρί» την Εθνική Ασφαλιστική και οι πρώτοι που φαίνεται να ενδιαφέρθηκαν είναι οι Κινέζοι.

Ενα μεγάλο deal στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό χώρο της Ελλάδας «ψήνεται» αυτό τον καιρό. Αφορά στην πώληση της μεγαλύτερης ελληνικής ασφαλιστικής εταιρίας, της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ο μητρικός της όμιλος, της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται, προσεχώς, «να τη βγάλει στο σφυρί» και οι πρώτοι που φαίνεται να ενδιαφέρθηκαν σοβαρά για την περίπτωση είναι οι Κινέζοι. Για την ακρίβεια, ο κινεζικός όμιλος Fosun, που ετοιμάζεται να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της ελληνικής εταιρίας.

Οι πληροφορίες της αγοράς, μάλιστα, αναφέρουν ότι το μεγάλο αφεντικό της Fosun, που έρχεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, καθώς έχει εξαιρετικές σχέσεις στη χώρα μας (και προσωπικές, πέραν των επιχειρηματικών), διεμήνυσε ότι φέτος μπορεί να επισπεύσει την επίσκεψη του, αν το deal με την Εθνική Ασφαλιστική, προχωρήσει. Κάτι το οποίο, αν ισχύει, αποδεικνύει και εμπράκτως το ενδιαφέρον που υπάρχει για την περίπτωση.

Για την ίδια ωστόσο, μαθαίνουμε ότι ενδιαφέρεται και η γερμανική Allianz, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως, στον κλάδο. Και οι δύο υποψήφιοι θέτουν ως όρο βέβαια να αγοράσουν την εταιρία «καθαρή».

Για την ιστορία, πάντως, να αναφέρουμε εδώ ότι η Fosun εξαγόρασε πρόσφατα ένα μεγάλο πακέτο της πορτογαλικής τράπεζας BCP, αποδεικνύοντας και εμπράκτως το ενδιαφέρον της για το χρηματοπιστωτικό κομμάτι στη νότια Ευρώπη.