Skip to main content

Το νέο εντυπωσιακό «πωλητήριο» στο ΔΑΑ και οι τρεις μνηστήρες

Στα τέλη του 2017 θα ανοίξει ο δρόμος και για την πώληση του 30% του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Τα σχήματα που ενδιαφέρονται.

Στα τέλη του 2017 θα ανοίξει – σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη Voria.gr - ο δρόμος και για την πώληση του 30% του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Στην κυβέρνηση αποφάσισαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες, καθώς μετρούν το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται σε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό και κατά συνέπεια, θέλουν να αξιοποιήσουν το μομέντουμ.

Ήδη, αρμοδίως, έχουν δείξει ότι ενδιαφέρονται, μεταξύ άλλων και οι εξής:

Α) το καναδικό ασφαλιστικό ταμείο PSP Investments (σσ το οποίο είναι ήδη μέσα, υπό την έννοια ότι έχει μετοχική παρουσία και θέλει να την επεκτείνει) 

Β) οι κινεζικοί όμιλοι Shenzhen Airport Group και China Everbright, όπως έγινε γνωστό κατά το τελευταίο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα και

Γ) ο όμιλος Κοπελούζου (σσ αλλά σε συνεργασία με ξένο εταίρο,  που τον ψάχνει, όπως έκανε με την Fraport στην περίπτωση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων).

Εκτιμάται δε ότι όσο περνά ο καιρός και πλησιάζει η ώρα για τον διαγωνισμό, τόσο θα εντείνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για την περίπτωση.