Skip to main content

Ετοιμάζονται νέα ξένα επενδυτικά χτυπήματα στην Ελλάδα

Άλλος κλάδος που προκαλεί το ξένο αγοραστικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα; Τα ομόλογά της. Όταν ανακοινώνεται νέα έκδοση, σχηματίζεται «ουρά»

Ονομάζεται Βιτάλι Μπορίσοφ, είναι Ρώσος και είναι το αφεντικό της μεγάλης επένδυσης Ellounda Hills στην Κρήτη. Οι τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν, που τον αφορούν αναφέρουν ότι κατάφερε και πήρε άδεια για την κατασκευή και λειτουργία μεγάλης μαρίνας στην επένδυση του, η οποία έτσι θα διασφαλίσει μια πολύ μεγάλη υπεραξία. Το γεγονός θεωρείται και είναι εξαιρετικά αισιόδοξο στην προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Σε όλους τους τομείς, αλλά κυρίως στον τουριστικό – ξενοδοχειακό, όπως και σε αυτόν του real estate που θεωρείται ως επόμενος πιο καυτός.

Παράδειγμα; Ο οίκος Christie's λένε οι πληροφορίες ότι έχει αναλάβει το project της δημοπρασίας της πάλαι ποτέ βίλας του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση στο Λαγονήσι. Το κτήριο έχει αλλάξει δύο ιδιοκτήτες από την εποχή που ανήκε στο «Αρι», είναι ανακαινισμένο και προσδοκά μια καλή τιμή. Οι ενδιαφερόμενοι που αναμένεται να δώσουν το "παρών" στη διαδικασία θα είναι πολλοί κι εξαιρετικά πλούσιοι, οπότε και η τιμή πώλησης θα κυμανθεί αναλόγως.

Άλλος κλάδος που προκαλεί το ξένο αγοραστικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα; Τα ομόλογά της. Όταν ανακοινώνεται νέα έκδοση, σχηματίζεται «ουρά» από ενδιαφερόμενους, κυριολεκτικά.

Οι πληροφορίες λένε ότι μεταξύ 9 και 16 Μαΐου θα γίνει η επόμενη έκδοση ομολόγου της Ελλάδας. Θα είναι επταετούς διάρκειας, για ένα ποσό οριακά χαμηλότερο από 3 δις ευρώ. Υπό την υψηλή εποπτεία, εννοείται της ΕΚΤ, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο πρόεδρο της. Θα υπάρξει άλλη έκδοση μέσα στο 2019; Ενδεχομένως μια ακόμα ή και καμία, αφού οι ανάγκες θα έχουν καλυφθεί πλήρως.