Skip to main content

Ετοιμάζουν και δεύτερο γεωτρύπανο οι Τούρκοι για την Αν. Μεσόγειο!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο έναρξης των γεωτρήσεων ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο.

Και δεύτερο γεωτρύπανο σχεδιάζει να στείλει στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες που έρχονται από τη γειτονική χώρα, γεγονός που εντείνει τον εκνευρισμό στην Αθήνα, που αντιλαμβάνεται ότι οδεύουμε – κατ' αυτόν τον τρόπο – σε μια εξαιρετικά θερμή άνοιξη. Ιδιαίτερα αν επιβεβαιωθούν και άλλες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Τουρκία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο έναρξης των γεωτρήσεων ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο. Προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει ποια περιοχή έχει επιλέξει, αλλά αν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί στην πράξη, τότε θερμός μπορεί να αποδειχθεί ακόμα και ο χειμώνας.

Την ίδια ώρα, στον αέρα παραμένει μια νέα συνάντηση των κ. Αλέξη Τσίπρα και Ταγίπ Ερντογάν μέσα στον Ιανουάριο. Σύμφωνα με μια εκδοχή, μπορεί τελικώς να γίνει τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, προς το παρόν, τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, πάντως, υποστηρίζουν ότι καλό θα ήταν να γίνει αυτή η συνάντηση, καθώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αποσυμπιεστικά στο Αιγαίο. Ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή, όπως επίσης και οι εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.