Skip to main content

Έτοιμη η μελέτη για το 12ο Δημοτικό από Κουράκη – Δημητριάδη

Τη μελέτη είχε ζητήσει ο δήμαρχος από τους δύο δημοτικούς συμβούλους, μετά την αντίδρασή τους στην απόφαση του δήμου να βάλει λουκέτο στο σχολείο

Έτοιμη προς παράδοση είναι η τεχνοοικονομική μελέτη για το 12ο δημοτικό σχολείο από τους δημοτικούς συμβούλου Ανδρέα Κουράκη και Σωκράτη Δημητριάδη.

Τη μελέτη είχε ζητήσει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης από τους δύο δημοτικούς συμβούλους, μετά την αντίδρασή τους στην αρχική απόφαση του δήμου να βάλει λουκέτο στο σχολείο.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ένας της «Πρωτοβουλίας» και ένας της παράταξης «Εντάξει», θα ενημερώσουν σήμερα το γραφείο του δημάρχου για τη μελέτη, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να την παρουσιάσουν και να παραδώσουν επίσημα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Τα έργα που προβλέπει η μελέτη είναι προϋπολογισμού 20.000 ευρώ και όπως υποστηρίζουν η εξοικονόμηση που θα προκύψει μετά τις επεμβάσεις στο κτήριο θα είναι της τάξης των 1.500 ευρώ τον χρόνο καθώς θα βελτιωθεί σημαντικά η θερμομόνωση του.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν πως δεν υπήρχε ούτε καν φάκελος του σχολείου στις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Με την σύνταξη της τεχνοοικονομικής μελέτης προέκυψαν σοβαρές παραλείψεις από την μεριά της διοίκησης. Συγκεκριμένα ψάχνοντας για τον φάκελο του 12ου Δημοτικού Σχολείου ανακαλύψαμε ότι ουδέποτε ο δήμος ζήτησε τους φακέλους όλων των σχολείων, μετά την παράδοση των αρμοδιοτήτων από τον ΟΣΚ με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Αυτό κατά συνέπεια έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία πορισμού σημαντικών στοιχείων για οποιαδήποτε επέμβαση σε σχολικά κτίρια», υποστήριξε ο Σωκράτης Δημητριάδης, σύμφωνα με τον οποίο, «οι φάκελοι ως αποτέλεσμα βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορες αποθήκες της περιφέρειας».

Η κίνηση του δημάρχου να ζητήσει εντός τριών ημερών την εκπόνηση της μελέτης είχε προκαλέσει αντιπαράθεση την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι – μηχανικοί έκαναν λόγο για θεσμικό ατόπημα του δημάρχου, τον οποίο κατηγόρησαν ότι συμπεριφέρεται ως «απόλυτος Μονάρχης που του ανήκει το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος σε ανακοίνωσή του, τους κατηγόρησε για δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων μέσω επικοινωνιακών τεχνασμάτων και πονηρών τακτικισμών.