Skip to main content

Έτοιμη να παράσχει βοήθεια στη Χαλκιδική η Κομισιόν

Τα ευρωπαϊκά όργανα έχουν ανακοινώσει ότι παρακολουθούν το θέμα των καταστροφών στη Χαλκιδική και δηλώνουν διαθεσιμότητα εφόσον αυτή χρειαστεί.

Τη διαθεσιμότητα της Κομισιόν να συνδράμει στη Χαλκιδική έστειλε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Η σκέψη μου είναι με τα θύματα και όλους όσοι έχουν επηρεαστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και η ΕΕ είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια αν χρειαστεί», έγραψε ο Κύπριος επίτροπος.

Την ανάρτησή του στο twitter επανέλαβε και ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη της Κομισιόν.

«Εκ μέρους του προέδρου της Κομισιόν, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς και φίλους όσων έχασαν τραγικά τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της θεομηνίας στην Ελλάδα», είπε σε προσωπικό τόνο ο Μ. Σχοινάς, επιτρέποντας στον εαυτό του ένα σχόλιο, αφού "έχει συγγενείς και φίλους από την περιοχή οι οποίοι πέρασαν δύσκολα".