Skip to main content

Ετοιμάζονται για κρατικές καρέκλες οι γαλάζιοι της Θεσσαλονίκης

Τα ταξίδια των γαλάζιων στελεχών της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, οι κινήσεις - ματ Ζέρβα και η αποχώρηση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους.

- Ράβουν κοστούμι πολιτευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς ετοιμάζονται να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό. Ονόματα των ψηφοδελτίων Α και Β Θεσσαλονίκης εξάλλου, που δεν κατάφεραν να εκλεγούν είναι ήδη στις ατζέντες υπουργών και επιτελών του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, και οι επαφές ξεκίνησαν. Οι προς στελέχωση θέσεις σε επίπεδο επικεφαλής είναι πολλές, αλλά εξίσου πολλοί είναι και οι... υποψήφιοι να τις καλύψουν. Δεν είναι τυχαίο ότι από την Παρασκευή πολλά «γαλάζια» στελέχη βρίσκονται στην Αθήνα για τις... συνεννοήσεις τους. Πολλοί πάντως θα δοκιμάσουν δυσάρεστη έκπληξη, αφού μια σειρά από τις «προνομιούχες» καρέκλες φέρονται να έχουν ήδη βρει ιδιοκτήτη. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που δέχονται προτάσεις, αλλά τις απορρίπτουν όχι επειδή δεν θέλουν να προσφέρουν, αλλά επειδή προτιμούν να παραμείνουν στον τόπο τους. Μαθαίνω για παράδειγμα ότι από τους πρώτους που δέχτηκαν πρόταση για γενική γραμματεία ήταν πολιτευτής της Β' Θεσσαλονίκης. Όμως αρνήθηκε ευγενικά την τιμητική πρόταση, επειδή όπως είπε θέλει να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και να εργαστεί για τους πολίτες που τον ψήφισαν. Από κάποια θέση με έδρα τη Θεσσαλονίκη να φανταστούμε...

- Θα παραμείνει επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» η Κατερίνα Νοτοπούλου, παρότι εκλέχτηκε βουλευτής. Η κ. Νοτοπούλου δεν πρόκειται να αφήσει το δημοτικό συμβούλιο για τη Βουλή. Ακολουθεί έτσι την πορεία που είχαν κι άλλοι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Σταύρο Καλαφάτη. Η κ. Νοτοπούλου επιμένει ότι η ατζέντα για το δήμο που παρουσίασε προεκλογικά πρέπει να υποστηριχθεί, ενώ είχε αποφασίσει πριν τη συνάντησή της με τον νέο δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να μη ζητήσει καμιά αντιδημαρχία, αλλά να επισημάνει πως θα κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση, στηρίζοντας όσες αποφάσεις της δημοτικής αρχής κινούνται στην κατεύθυνση του προγράμματος της δικής της παράταξης.

- Σαν έτοιμος από καιρό ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επέλεξε τον γενικό γραμματέα του Δήμου του εξαιρετικά νωρίς και απαλλάχτηκε έτσι από ένα μεγάλο βάρος. Αν κρίνουμε από το τι τραβάνε οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι από τα στελέχη που θέλουν να γίνουν γενικοί γραμματείς τους, ο κ. Ζέρβας έπραξε άριστα. Τουλάχιστον ως προς το χρόνο της επιλογής. Ως προς το πρόσωπο θα το δείξει η πράξη. Ο Μίμης Φωτόπουλος εξάλλου είναι παλιά καραβάνα και εμπειρία από αυτοδιοίκηση έχει και δήμαρχος έκανε, οπότε τα εχέγγυα υπάρχουν. Όσο για την κριτική αυτή μπορεί να περίσσεψε, αλλά είπαμε, μόνον ο χρόνος θα δείξει ποιος δικαιώνεται και ποιος όχι. Οι υπόλοιποι δήμαρχοι και ειδικά οι νέοι στη Θεσσαλονίκη έχουν συγκεντρώσει μέχρι και πέντε βιογραφικά ο καθένας από ενδιαφερόμενους...

- Μαθαίνω ότι ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας, φεύγει από την Αθωνική Πολιτεία. Περίπου ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έπειτα από μεγάλες καθυστερήσεις ομολογουμένως, ο κ. Δήμτσας φέρεται να αποχωρεί. Κι από όσα πληροφορούμαι δεν επιστρέφει στη γενική διεύθυνση της «Αποστολής», της ανθρωπιστικής οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου είχε πολύ σημαντικό έργο, αλλά βάζει πλώρη για υψηλά κομματικά καθήκοντα, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας, που πάντως προέρχονται από πολύ αξιόπιστες πηγές.