Skip to main content

Έτοιμος ενόψει Ολιμπίκ ο ΠΑΟΚ, 2-0 την Ανόρθωση στην Τούμπα (video)

Σκόρερ για τον ''Δικέφαλο'' στην πρόβα τζενεράλε πριν από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας ήταν οι Κάμπος και Πρίγιοβιτς

Τη νίκη με 2-0 κατέκτησε ο ΠΑΟΚ εναντίον της Ανόρθωσης σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο ''Δικέφαλος'' ήταν σαφώς ανώτερος από την Ανόρθωση στο πρώτο ημίχρονο και έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 2' όταν το σουτ του Πέλκα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Αρούς.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 10΄όταν το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε ο Κάμπος έξω από την περιοχή νίκησε τον Ισραηλινό τερματοφύλακα στη δεξιά του γωνία για το 1-0.

Στο 16΄οι παίκτες του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν μετά από ωραία αντεπίθεση και πάσα του Κάμπος στον Μάτος, ο τελευταίος πάσαρε στον Πρίγιοβιτς που πλάσαρε και η μπάλα βρήκε στον Μπανταλόφσκι και κατέληξε στα δίχτυα του Αρούς για το 2-0.

Η ''Μεγάλη Κυρία'' απείλησε για πρώτη φορά στο 30΄όταν ο Σεχού βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Καμαρά που μπήκε ανάμεσα στα στόπερ του ΠΑΟΚ αλλά το πλασέ του απέναντι από τον Ρέι ήταν κακό και πέρασε άουτ.

Οι ''ασπρόμαυροι'' έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν ξανά όταν στο 33΄το πλασέ του Πέλκα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αρούς ενώ στο 36΄μετά από σέντρα του Κάμπος, ο Αρούς απέκρουσε ενστικτωδώς το μονοκόμματο σουτ του Μακ στην κίνηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ανόρθωση μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 50΄ο Καμαρά έπαιξε το ένα δύο με τον Καρλίτος και ο Λεβέκ παρενέβη στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ρέι που μετέπειτα μπλόκαρε τη μπάλα.

Η επόμενη καλή ευκαιρία ανήκε ξανά στους φιλοξενούμενους όταν μετά στο 64΄μετά από ωραίο σλάλομ του Καρλίτος και πάσα στον Καμαρά, ο τελευταίος με σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρέι.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης και με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές ο ρυθμός έπεσε και η επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 83΄η εκτέλεση φάουλ του Λεβέκ πέρασε εκτός εστίας.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπίσεσβαρ έβγαλε ωραία βαθιά μπαλιά προς τον Πρίγιοβιτς που ακούμπησε ελάχιστα τη μπάλα αλλά ο Αρούς απέκρουσε σε κόρνερ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τζήλου με το τελικό σκορ να παραμένει και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να δέχονται το ζεστό χειροκρότημα των οπαδών του αλλά και τις παραινέσεις για νίκη την ερχόμενη Πέμπτη στην Ουκρανία.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λεβέκ, Κάμπος (Ενρίκε 73΄), Πέλκας (Τσίμιροτ 61΄), Κάνιας, Σάκχοφ (Μπίσεσβαρ 73΄), Μακ (Ουάρντα 72΄), Πρίγιοβιτς.

Ανόρθωση (Λέβι): Αρούς, Μπανταλόφσκι, Αρτυματάς (Ντουγκλάο 71΄), Σίντελφελντ, Πράνιτς (Κβέσιτς 56΄), Σεχού, Βίκτορ, Ράγιος, Παλάνκα (Ματθαίου 56΄), Καρλίτος (Άλβες 71΄), Καμαρά (Οικονομίδης 84΄).