Skip to main content

Έτοιμος για επιστροφή στη ΝΔ του Μεϊμαράκη ο Ψωμιάδης

Ο πρώην περιφερειάρχης και βουλευτής δηλώνει ότι πλέον μπορεί να επιστρέψει στη ΝΔ, αφού έφυγε από την ηγεσία ο Α. Σαμαράς.

Έτοιμος για επιστροφή στη ΝΔ και μάλιστα ως... λοχίας κι όχι ως... στρατηγός είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο πρώην περιφερειάρχης και βουλευτής δηλώνει πλέον απερίφραστα ότι στη ΝΔ με αρχηγό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα ήθελε να επιστρέψει «υπό προϋποθέσεις» και γι' ακόμη μια φορά καθιστά σαφές πως η αποχώρησή του από το κόμμα ήταν απόρροια της σύγκρουσής του με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος, λέω 'ναι' σε πιθανή επιστροφή στο πολιτικό μου σπίτι και στην πολιτική οικογένεια μου, κάτω όμως από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις», ξεκαθαρίζει στη Voria.gr ο κ. Ψωμιάδης.

«Έχω δηλώσει στο παρελθόν πως η αλλαγή ηγεσίας ήταν το πρώτο βήμα, πλην όμως, είναι απαραίτητη η ανανέωση του δυναμικού, η αλλαγή πολιτικών, νοοτροπίας και συμπεριφορών. Τώρα που η ΝΔ προσπαθεί να βρει και πάλι τα πατήματα της και επιστρέφει στις ρίζες της, πιστεύω πως πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτες. Για να ξαναγίνει μεγάλη η φιλελεύθερη παράταξη που εκφράζει το χώρο της Κεντροδεξιάς, που εκφράζει το λαϊκό χώρο και έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Δεν διεκδικώ καρέκλες και αξιώματα, απαιτώ σεβασμό σε όλα όσα προσέφερα, στην πολιτική μου πορεία και στις νίκες που έφερα στο κόμμα του πολιτικού μας πατέρα, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Άλλωστε ο καθένας από εμάς έχει τη δική του παρουσία, την ιστορία και την προσφορά του. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες», σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Και με νόημα τονίζει: «Τώρα που τελείωσε η άνοιξη και ήρθε το καλοκαίρι, μπορούμε να ελπίζουμε πως επιστρέφει η Νέα Δημοκρατία που αγάπησε η ελληνική κοινωνία, μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη Ελλάδα...».

Ο κ. Ψωμιάδης έφυγε από τη ΝΔ αμέσως μετά τη νίκη του κόμματος στις εκλογές του 2012, χολωμένος από τη συμπεριφορά του πρώην προέδρου του κόμματος απέναντί του.

Κατ' επανάληψη έχει δηλώσει πως ο κ. Σαμαράς τον «χρησιμοποίησε» για να κερδίσει τις εκλογές (ήταν υπεύθυνος του προεκλογικού αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα, επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά για τη ΝΔ) και στη συνέχεια τον... πέταξε.

Στην τριετία που ακολούθησε ο κ. Ψωμιάδης εξέφρασε ουκ ολίγες φορές την πικρία του και καταφέρθηκε κατ' επανάληψη εναντίον του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του. Ίδρυσε μάλιστα και το δικό του κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ».

Πάντα όμως φρόντιζε να κρατά ανοιχτές τις πόρτες και τις επαφές του με τον κόσμο της ΝΔ, όπως ορθάνοιχτο άφηνε και το ενδεχόμενο της επιστροφής, εφόσον όμως έφευγε ο κ. Σαμαράς από την ηγεσία του κόμματος.

Αυτό έγινε, οπότε σήμερα, με δηλώσεις του στη Voria.gr, αλλά και στην εφημερίδα «Δημοκρατία», επισημαίνει ότι είναι έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή.

Ο κ. Ψωμιάδης χαρακτηρίζει επίσης «γνήσιο αστό, αλλά ταυτόχρονα και λαϊκό ηγέτη» τον κ. Μεϊμαράκη, «συναινετικό και συνεννοήσιμο», και δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στο αναμενόμενο «ενωτικό κάλεσμα» της νέας ηγεσίας της ΝΔ για τη συσπείρωση των δυνάμεων που είναι κοντά στο κόμμα.

Ο κ. Ψωμιάδης καλεί τον κ. Μεϊμαράκη «να σπάσει το κομματικό καρτέλ» για να είναι ουσιαστική η αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος, ενώ σημειώνει ότι ο κ. Σαμαράς απέναντί του αποδείχτηκε «αχάριστος, αγνώμων και άδικος».

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα, αλλά ότι βγήκε από τα σπλάχνα του λαού της ΝΔ.