Skip to main content

Έτοιμος να λειτουργήσει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Λαγυνά

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Λαγυνών θα μπορεί να δεχτεί μέγιστο συνολικό αριθμό 52 παιδιών. Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από 7.00-16.00.

Με χαρούμενες παιδικές φωνές, χαρά, ζωή και παιχνίδι αναμένεται να πλημμυρίσει το κτίριο όπου θα εγκατασταθεί ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Λαγυνών καθώς ξεπεράστηκαν τα πάσης φύσεως προβλήματα και χορηγήθηκε, τελικά, η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του.  

«Μετά από πολύχρονη καθυστέρηση, η σημερινή διοίκηση του δήμου Λαγκαδά κατάφερε να ξεπεράσει τα δεκάδες γραφειοκρατικά, τεχνικά και άλλα εμπόδια και να προχωρήσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, προϋποθέσεις και προδιαγραφές ασφαλείας ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία αδειοδότησης του βρεφονηπιακού σταθμού στα Λαγυνά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ενίσχυση των δομών που στηρίζουν την οικογένεια -και κατά συνέπεια η λειτουργία της νέας προσχολικής δομής-,  αποτελεί προτεραιότητα για το δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, συνεχίζει η ανακοίνωση. Έτσι, σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. Κωνσταντίνο Μπίκα, και μετά από συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες τους, επιτεύχθηκε η αδειοδότηση του βρεφονηπιακού σταθμού. Ο κ. Ταχματζίδης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την ευόδωση των προσπαθειών που κατέβαλλε η σημερινή δημοτική αρχή και τόνισε πως η προσχολική αγωγή και η παιδική μέριμνα αποτελούν από τις σημαντικότερες αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει οι δήμοι.

«Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που επί των ημερών μου καταφέραμε ένα τόσο σημαντικό έργο όχι μόνο να ολοκληρωθεί αλλά και να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας, λειτουργικότητας και ποιοτικών προδιαγραφών» είπε ο κ. Ταχματζίδης και πρόσθεσε: «Η νέα δημοτική προσχολική υποδομή στα Λαγυνά θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στη φιλοξενία, φροντίδα, διαπαιδαγώγηση και μέριμνα των παιδιών σε εργαζόμενους και μη γονείς. Εύχομαι οι συνθήκες απαγόρευσης που έχει επιβάλλει η πανδημία να ξεπεραστούν σύντομα και οι αίθουσες του Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Λαγυνά να γεμίσουν από παιδικές φωνές, τραγούδια, παιχνίδια και γέλια».  

Στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Λαγυνών προβλέπεται η λειτουργία δύο τμημάτων: Βρεφικό Τμήμα Α1 για ηλικίες βρεφών από 18 μηνών έως 2,5 ετών και Προνηπιακό Τμήμα Α2 για ηλικίες νηπίων από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Λαγυνών θα μπορεί να δεχτεί μέγιστο συνολικό αριθμό 52 παιδιών (47 νήπια και 7 βρέφη). Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Σημειώνεται πως οι διαδικασίες για τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού στα Λαγυνά ξεκίνησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ επί προεδρίας της ΥΚΠΑΑΠ του κ. Μιχάλη Τζανή, σημερινού Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου. Ωστόσο στην πορεία προέκυψαν αρκετά προβλήματα.  

Τα επίσημα εγκαίνια και το άνοιγμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού θα γίνουν σε χρονικό διάστημα που θα επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας και οι συνακόλουθες απαγορεύσεις.