Skip to main content

Έτοιμος να προστατέψει την Αμερική δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε αποψινό τηλεοπτικό μήνυμά του, δήλωσε πως ο Κασέμ Σουλεϊμανί είχε ως «αρρωστημένο πάθος» τον «θάνατο αθώων ανθρώπων».

Η Αμερική δεν επιδιώκει «αλλαγή του καθεστώτος» στο Ιράν, δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεοπτικό μήνυμά του λιγότερο από 24 ώρες αφότου οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης του Ιράν, από την οποία σκοτώθηκε ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς της Τεχεράνης, ο Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι ΗΠΑ είναι «σε ετοιμότητα και προετοιμασμένες να αναλάβουν οποιαδήποτε δράση κριθεί απαραίτητη» εάν το Ιράν απειλήσει τις ζωές Αμερικανών. «Θα βρούμε τους εχθρούς της Αμερικής και θα τους εξοντώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αναλάβαμε δράση εχθές το βράδυ προκειμένου να σταματήσουμε έναν πόλεμο», δήλωσε ο Τραμπ στην πρώτη του τηλεοπτική δήλωση μετά την επίθεση το βράδυ της Πέμπτης που οδήγησε στον θάνατο του Ιρανού στρατηγού. «Δεν αναλάβαμε δράση για να ξεκινήσουμε έναν πόλεμο», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αναφερόμενος στον ΣουλεΪμανί, ο Τραμπ δήλωσε ότι «ο θάνατος αθώων ανθρώπων ήταν το αρρωστημένο πάθος του», προσθέτοντας ότι «τον πιάσαμε επί το έργο και τον εξουδετερώσαμε». «Οι επιθέσεις του επηρεάσαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο. Επωφελούμαστε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατική δράση του έλαβε τέλος» επεσήμανε.

Νωρίτερα, η Τεχεράνη δήλωσε πως θα εκδικηθεί για την «εγκληματική επίθεση» των ΗΠΑ «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος» (δείτε εδώ).