Skip to main content

Ετοιμάζεται ειδικό επίδομα για τις γυναίκες

Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο των κοινωνικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να μετριάσει τις αντιδράσεις από τις μεταρρυθμίσεις που συμπιέζουν το εισόδημα και επιτείνουν το αίσθημα της ανα
Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο των κοινωνικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να μετριάσει τις αντιδράσεις από τις μεταρρυθμίσεις που συμπιέζουν το εισόδημα και επιτείνουν το αίσθημα της ανασφάλειας στους πολίτες; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοινωνικό πακέτο που είναι στα σκαριά κάνει λόγο κατ’ αρχήν για ένα επίδομα που θα δίνεται σε μητέρες ανήλικων τέκνων, με συγκεκριμένο σκοπό. Για την ακρίβεια, με αυτό θα πληρώνονται βρεφονηπιακοί κι άλλοι σταθμοί, όπου θα φιλοξενούνται τα παιδιά τους από την επόμενη σχολική σεζόν. Το ακριβές ύψος του επιδόματος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, γιατί δεν έχει ακόμα αποφασισθεί. Όμως, από το υπουργείο Οικονομικών αφήνεται να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο είναι απλώς θέμα μερικών εβδομάδων.

Σε ό,τι αφορά στην προέλευση αυτών των κεφαλαίων που θα διατεθούν για το εν λόγω επίδομα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έρθουν από τις Βρυξέλλες. Ήδη, ο σχετικός κωδικός, από όπου θα έρθουν τα χρήματα έχει βρεθεί και όλα δείχνουν ότι οι εξαγγελίες είναι έτοιμες να γίνουν. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την ανακοίνωση του μέτρου θα κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενδεχομένως και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας. Μια πιθανότητα είναι αυτό να γίνει κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα οργανώσει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην οποία θα παραβρεθεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.