Skip to main content

Ετοιμάζεται νέα έκδοση έκπληξη 10ετούς ομολόγου τον Φεβρουάριο

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει την έκπληξη και να «βγάλει» νέο 10ετές, αυτή τη φορά, ομόλογο στις αρχές Φεβρουαρίου.Θα γίνει εμβόλιμα πριν το ταξίδι του υπουργού Οικονομικών σε ΗΠΑ και Ασία και θα είνα
Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει την έκπληξη και να «βγάλει» νέο 10ετές, αυτή τη φορά, ομόλογο στις αρχές Φεβρουαρίου. Αυτό αναφέρουν πολύ καλά ενημερωμένες, για τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών, πηγές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου. Το νέο ομόλογο, όπως και το τελευταίο 5ετές, θα είναι σε ευρώ και πρόθεση του υπ. Οικονομικών είναι να αξιοποιήσει το καλό κλίμα που σημειώθηκε στις αγορές στην τελευταία προσπάθεια. Το μόνο που προβληματίζει αυτή τη στιγμή το οικονομικό επιτελείο είναι ότι τα spreads παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά αισιοδοξούν ότι έως τη μέρα της έκδοσης θα έχει προηγηθεί διόρθωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ακολουθήσει και νέα έκδοση, αυτή τη φορά προς τον Μάρτιο, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι δολαριακή. Θα γίνει αφού θα έχει προηγηθεί το ταξίδι του κ. Παπακωνσταντίνου σε ΗΠΑ και Ασία, οπότε θα είναι πρόσφατη και η ενημέρωση που θα έχει κάνει στους εκεί διαχειριστές των μεγάλων χαρτοφυλακίων. Κατά συνέπεια, η επιτυχία του θα είναι όσο το δυνατόν πιο διασφαλισμένη. Όπως προαναφέρθηκε μοναδικός λόγος που θα μπορούσε να ανατρέψει αυτό το σχεδιασμό θα ήταν να βγουν τα spreads εκτός κάθε ελέγχου. Γι΄ αυτό και στο υπουργείο Οικονομικών είναι σε κατάσταση συναγερμού για να διαφοροποιήσουν τα βήματά τους, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.