Skip to main content

Ετοιμάζεται το ταξίδι σε Νέα Υόρκη-Χονγκ Κόνγκ

Μια περιοδεία ανάλογη εκείνης που πραγματοποίησε πρόσφατα στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομικών. Όπως έχει ήδη γράψει η Voria.gr, αυτή τη φορά, το ταξίδι θα είναι υπερατ
Μια περιοδεία ανάλογη εκείνης που πραγματοποίησε πρόσφατα στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομικών. Όπως έχει ήδη γράψει η Voria.gr, αυτή τη φορά το ταξίδι θα είναι υπερατλαντικό.

Νεότερες πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο χρόνος πραγματοποίησής του θα είναι ο Φεβρουάριος και η έκταση της περιοδείας ...πρωτοφανής. Δηλαδή, θα γίνουν δύο τουλάχιστον στάσεις στις ΗΠΑ (με τη μια να είναι σίγουρα η Νέα Υόρκη), ενώ θα ακολουθήσει η Ασία (με το Χονγκ - Κονγκ να είναι ο επικρατέστερος προορισμός εκεί). Ήδη, η προετοιμασία του ταξιδιού έχει ξεκινήσει με την Goldman Sachs και την J.P.Morgan να πρωτοστατούν στις προετοιμασίες. Οι τελευταίες θα κορυφωθούν μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος.

Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου θέλει να προετοιμάσει το έδαφος και για δολαριακές εκδόσεις του ελληνικού χρέους και της κάλυψής του. Το ποσό των 55 δισ. ευρώ, που θα αναζητήσει φέτος το κράτος, για να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του, θεωρείται υψηλό, εν μέσω συνθηκών ελλειμματικής ρευστότητας, γι΄ αυτό και στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν να προετοιμάσουν από τώρα τις όποιες εναλλακτικές τους λύσεις, εκτός Ευρώπης.