Skip to main content

Έτοιμη για συνέχιση του διαλόγου η πΓΔΜ

Συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ είχε χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος την ετοιμότητα της χώρας του για τη συνέχιση του διαλόγου με την Ελλάδα.

Συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, είχε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της πΓΔΜ, στη συνάντηση εξετάσθηκε η διαπραγματευτική διαδικασία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ αναφορικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας και ο κ. Μιλόσοσκι εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του για τη συνέχιση του διαλόγου με την Ελλάδα, με στόχο την υπέρβαση των διαφορών γύρω από το όνομα και προσέφερε πλήρη στήριξη στην διαδικασία που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο κ. Μιλόσοσκι, ακόμη, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, παρουσίασε και τη διεθνοδικαιϊκή διάσταση της υπόθεσης της προσφυγής της πΓΔΜ κατά της Ελλάδας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ενώ συζητήθηκε και η υποψηφιότητα της γειτονικής χώρας για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατά την περίοδο 2013-2016.