Skip to main content

Έτοιμη να ανοίξει τα λιμάνια της για τα ελληνοκυπριακά σκάφη η Τουρκία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει τα λιμάνια της για τα ελληνοκυπριακά πλοία, όπως απαιτεί η ΕΕ, με αντάλλαγμα την άρση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη πως η Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει τα λιμάνια της για τα ελληνοκυπριακά πλοία, όπως απαιτεί η ΕΕ, με αντάλλαγμα την άρση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί σε βάρος της τουρκοκυπριακής οντότητας.

«Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε όλα τα τουρκικά λιμάνια στους Ελληνοκύπριους. Σε αντάλλαγμα δεν θέλουμε παρά ένα πράγμα: (...) να ανοίξουν τα τουρκοκυπριακά λιμάνια του Γκιρνέ (Κυρήνεια), της Μαγκόσα (Αμμόχωστος) και ο αερολιμένας του Ερτζάν» (στην κατεχόμενη βόρεια Λευκωσία)», δήλωσε ο Νταβούτογλου στη διάρκεια μιας διάσκεψης με τη συμμετοχή βουλευτών ευρωπαϊκών και μεσογειακών χωρών.

«Ο κόσμος θα ανοίξει τρία λιμάνια για τους Τουρκοκύπριους, εμείς θα ανοίξουμε όλα τα λιμάνια μας για τους Ελληνοκύπριους. Το υπόσχομαι», συνέχισε ο υπουργός, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή.