Skip to main content

Ελληνοϊταλική γαστρονομία από τον Ιούλιο στο δρομολόγιο-εξπρές Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Το μενού θα διαμορφωθεί μέσα από μία διαδικασία γευσιγνωσίας με τη συμμετοχή του επιβατικού κοινού στα δρομολόγια-εξπρές του ETR της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συνδιασμοί ελληνικής και ιταλικής γαστρονομίας θα ενταχθούν στο μενού του δρομολογίου-εξπρές ETR της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και στις VIP αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα προϊόντα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα προέρχονται από μικρές μονάδες παραγωγής της Νοτίου Ιταλίας και της Ελλάδας ενώ το μενού θα διαμορφωθεί μέσα από μία διαδικασία γευσιγνωσίας με τη συμμετοχή του επιβατικού κοινού.

Η σειρά πακέτων γευσιγνωσίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προβλέπονται για την πρώτη φάση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα είναι προσφορά της εταιρείας Qualira. Οι πρώτες ελληνο-ιταλικές γαστρονομικές γευσιγνωσίες θα λάβουν χώρα τον Ιούνιο, ενώ η τελική επιλογή, σε συνεννόηση με την υπηρεσίας τροφοδοσίας του ETR, θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες θα μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν για αυτό το διάστημα τις γεύσεις και έπειτα, αν επιθυμούν, θα μπορούν να προμηθευτούν τα φαγητά από το μπαρ του τρένου.

Η παραπάνω δυνατότητα συμφωνήθηκε μεταξύ του προέδρου του Ελληνο-Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ιωάννη Τσαμίχα και του Διευθύνων Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, Maurizio Capotorto. Μάλιστα υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τη δρομολόγηση κοινών στρατηγικών σχεδίων για την ανάπτυξη και υποστήριξη παραγωγικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, καθώς και τον εντοπισμό πιθανών τομέων κοινού ενδιαφέροντος»

Παράλληλα, το Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα «Μόνιμο Τραπέζι Συζήτησης» το οποίο θα έχει ως αποστολή την ανάπτυξη νέων δράσεων.