Τρίτη 13 Απριλίου 2021
x

ΕΤΣΙ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ-ΠΛΕΞΙΓΚΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ(VID)

Μπήκαν πλεξιγκλάς για επιπρόσθετη προστασία των οδηγών του ΟΑΣΘ - Με εντατικό ρυθμό οι απολυμάνσεις στα οχήματα, διαβεβαιώνει ο ΟΣΕΘ

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, παρά τη μειωμένη επιβατική κίνηση, οι καθημερινές εργασίες απολύμανσης και εντατικού καθαρισμού του λειτουργικού στόλου της αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης, ενημερώνει ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

«Σήμερα, στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν περίπου 200 οχήματα που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο. Καθημερινά, τα λεωφορεία κινούνται με δύο ή και τρία άτομα το πολύ, ενώ ακόμη και τις ώρες αιχμής, που είναι 7-9 το πρωί και 2-4 το μεσημέρι, ο αριθμός των επιβατών δεν ξεπερνά τους δέκα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τόσκας, δίνοντας την εικόνα της επιβατικής κίνησης εν μέσω κορωνοϊού.

Όπως είναι απαραίτητο, αναφέρει ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του, είναι διαρκείς οι έλεγχοι που γίνονται και οι οδηγίες που δίνονται από τους κρατικούς φορείς στους παρόχους αστικής συγκοινωνίας για την απαρέγκλιτη και σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού (COVID-19). Ο Οργανισμός τονίζει ότι παρακολουθεί με λεπτομέρεια όλες τις καθημερινές ενέργειες των παρόχων (ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ) ώστε να τηρούνται αυστηρά και κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, έχοντας υπόψη την ανάγκη της παροχής και καθημερινής υπηρεσίας του συγκοινωνιακού έργου ως κοινωνικής υποχρέωσης, οι φορείς-πάροχοι, εκτός άλλων, τοποθέτησαν προ ημερών ειδικές ταινίες και Plexiglas ώστε να απομονώνεται ο οδηγός, χρησιμοποιούν τις οθόνες τηλεματικής δίνοντας οδηγίες στους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις των δυο περίπου μέτρων ακόμη και εντός οχημάτων, να προφυλάσσονται με τα μέσα ατομικής προστασίας, να τηρούν τις αποστάσεις από τους οδηγούς των λεωφορείων και, βέβαια, με ευθύνη τους, απολυμαίνονται όλα τα οχήματα στο τέλος κάθε βάρδιας και να ακολουθεί σχολαστικός καθαρισμός των σημείων που χρησιμοποιούνται κατά κόρον.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΣΕΘ από την απολύμανση αστικού λεωφορείου γραμμής του ΟΑΣΘ που εκτελείται από το ΚΤΕΛ Σερρών:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ