Skip to main content

Έτσι υποδέχθηκαν την άνοιξη μαθητές σχολείων του δήμου Παύλου Μελά

Οι μαθητές καθάρισαν τα γειτονικά πάρκα των σχολείων που υιοθέτησαν και ενημερώθηκαν για τη χρησιμότητα του αστικού πρασίνου.

Μέσα από μια σειρά δράσεων που ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση των νέων από τα πρώτα στάδια της ζωής τους υποδέχθηκαν την άνοιξη μαθητές δημοτικών σχολείων του δήμου Παύλου Μελά.

Στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία-Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά», οι μαθητές του 6ου και του 3ου  Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης καθάρισαν τα γειτονικά πάρκα των σχολείων που υιοθέτησαν, φρόντισαν και φύτεψαν δεντράκια, αρωματικά βότανα, ενημερώθηκαν για τη χρησιμότητα του αστικού πρασίνου και των δασών και ακολούθως ενημέρωσαν με φυλλάδιο τους κατοίκους της γειτονιάς για τις δράσεις τους που επικεντρώνονται στο σεβασμό του δημόσιου χώρου.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν με αφορμή την Εαρινή Ισημερία και την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας καθώς και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων και του Εντεταλμένου Δημοτικού Σύμβουλου Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σάκη Λαζαρίδη.

Τις δράσεις παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Καθημερινότητα Δημήτρης Αθάνατος.