Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ- ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΜΑΚΕΤΕΣ

Δείτε εικόνες από το πώς θα μοιάζει το αναπλασμένο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά που παραχωρήθηκε στον δήμο - Το πριν και το μετά.

Μία πολλά υποσχόμενη πρόγευση από το Μητροπολιτικό Πάρκο που θα δημιουργηθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά μετά τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση δίνει ο επιστημονικός συνεργάτης του ομώνυμου δήμου στο συγκεκριμένο πρότζεκτ Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει στο facebook, απεικονίζεται σε μακέτες ο χώρος του στρατοπέδου όπως είναι τώρα και όπως θα είναι μετά την ανάπλαση, σε πανοραμική αλλά και επίγεια οπτική. Οι εργασίες για την ανάπλαση, που μεταξύ άλλων προβλέπει φυτεύσεις 2.500 νέων δέντρων, αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του 2018, προκειμένου να ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια.

Το πριν (αριστερά) και το μετά (δεξιά)

Όπως δήλωσε χθες στη Voria.gr ο κ. Νικηφορίδης κατά την υπογραφή της τελικής σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του δήμου Παύλου Μελά και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), στόχος είναι να δημιουργηθεί «ένας χώρος περιπάτου, ανάπαυσης, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνικοποίησης, δράσεων πολλαπλών μορφών και πάνω από όλα ένα τόπο απόδρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα της πόλης».

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, σε πρώτη φάση προτεραιότητα θα είναι το πράσινο, καθώς θα φυτευτούν 2500 δέντρα, ενώ όποια διατηρητέα κτήρια έχουν καταστραφεί θα αποκατασταθούν.

 

«Περίπατοι στη φύση, ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι, πέργκολες, καθιστικά  δημιουργούν ένα πλέγμα διαδρομών και στάσεων. Υφιστάμενοι πευκώνες και σχεδιαζόμενοι ελαιώνες και οπωρώνες με πολλά καλλωπιστικά είναι ο μελλοντικός πλούτος του Μητροπολιτικού Πάρκου. Ελιές, δαμασκηνιές, καρυδιές, κερασιές, μουσμουλιές, αμυγδαλιές, συκιές, κυδωνιές θα δημιουργήσουν οικεία τοπία της ελληνικής φύσης», σημείωσε