Skip to main content

Νέα πρόταση των μοτοσικλετιστών για θέσεις πάρκινγκ στην οδό Τσιμισκή

Όπως αναφέρει ο ΜΟΘ, πρόκειται για ένα εφικτό σενάριο που μπορεί να αποδώσει στο κέντρο της πόλης πολλές ακόμη θέσεις παρκαρίσματος μοτοσικλετών.

Σε συμφωνία με τον αντιδήμαρχο Σωκράτη Δημητριάδη ήρθαν τα μέλη του Μοτοσικλετιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα στην οδό Τσιμισκή.

Όπως αναφέρει ο ΜΟΘ, προηγήθηκε διαβούλευση για το ζήτημα, όπου αρχικά υπήρξε ένα κώλυμα με τον ποδηλατόδρομο που δεν γινόταν να γίνει παράλληλα με τους χώρους στάθμευσης, αφού η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχρεώνει το πλάτος να φτάνει τα 3,30 μέτρα.

Έτσι τα μέλη του δ.σ. του ΜΟΘ τροποποίησαν την πρόταση τους και συνφωνήθηκε να γίνει με αυτόν τον τρόπο το επονομαζόμενα parking moto στην Τσιμισκή.

Όπως αναφέρει ο ΜΟΘ, πρόκειται για ένα εφικτό σενάριο που μπορεί να αποδώσει στο κέντρο της πόλης πολλές ακόμη θέσεις παρκαρίσματος μοτοσυκλετών καθώς και να επεκταθεί και σε άλλους περιφερειακούς δήμους, ώστε να αποσυμφορηθούν από το κυκλοφοριακό.

Παράλληλα οι μοτοσικλετιστές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άμεση αντίδραση του δήμου Θεσσαλονίκης στα αιτήματά τους, απομακρύνοντας τα κράσπεδα που όριζαν τον χώρο στάθμευσης των μοτοσυκλετών και δημιουργώντας νέες διαγραμμίσεις αυξάνοντας δραστικά τις θέσεις στους ήδη υπάρχοντες χώρους στάθμευσης κατά 30%+ ανάλογα με τον χώρο στάθμευσης.