Skip to main content

Ευρεία σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θάσο

Ευρεία σύσκεψη οργανώνεται αύριο (31/1) στο Λιμένα Θάσου για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις συνεχείς μειώσεις δρομολογίων μεταξύ Καβάλας – Πρίνου από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες.
Με ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων όλων των φορέων της Θάσου και με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της Καβάλας, αύριο στις 11 το πρωί στο «Καλογερικό» του Λιμένα Θάσου, κορυφώνονται οι αντιδράσεις του επαγγελματικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας για τον ιδιότυπο αποκλεισμό που έχουν επιβάλει τελευταία οι ακτοπλοϊκές εταιρίες στο νησί, μειώνοντας δραματικά τα καθημερινά δρομολόγιά τους από και προς την Καβάλα.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Θάσου μαζί με τις επαγγελματικές ενώσεις του νησιού, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, καθώς και άλλοι αρμόδιοι θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη και θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις προς την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργεί η τακτική των εταιριών ΝΕΚ και ΑΝΕΘ –που από χρόνια εκτελούν αποκλειστικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θάσου με την Καβάλα.

Ειδικά κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, ο ιδιότυπος αποκλεισμός της Θάσου από την πρωτεύουσα του νομού της, την Καβάλα, έφτασε σε ακραία επίπεδα, καθώς εκτελούνται καθημερινά μόνο δύο δρομολόγια από Καβάλα προς Πρίνο (και το αντίθετο) –με το τελευταίο να πραγματοποιείται στις δύο το μεσημέρι!-, ενώ για την Κυριακή δεν υπάρχει κανένα προγραμματισμένο δρομολόγιο.  Επίσης, οι δύο εταιρίες έχουν προχωρήσει σε μείωση των δρομολογίων τους προς και από το νησί ακόμα και από την Κεραμωτή.  Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν τα καθημερινά δρομολόγια από την Καβάλα προς τη Θάσο, με φέρι μποτ, έφταναν τουλάχιστον τα έξι.

Από τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας αφήνεται να εννοηθεί ότι θα επιδιωχθεί η αντιμετώπιση του προβλήματος πάση θυσία, είτε προσελκύοντας μία τρίτη εταιρία στην περιοχή  είτε ακόμα και προχωρώντας σε αγορά σκάφους υπό συνεταιρική μορφή.

Προχθές, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας έστειλε επιστολή στην κ. Λ. Κατσέλη, αναφερόμενη στο ζήτημα των δρομολογίων από και προς την Θάσο.