Skip to main content

Η UEFA ζητά εξηγήσεις για το περιβραχιόνιο του Νόιερ στα χρώματα ΛΟΑΤΚΙ

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα διεξάγει έρευνα για την ενέργεια του κίπερ της Μπάγερν να φορέσει το συγκεκριμένο περιβραχιόνιο.

Την ώρα που η ουγγρική κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία για να δείξει τα αισθήματα αντιπάθειας που τρέφει προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα η γερμανική κυβέρνηση φροντίζει να στέλνει εντελώς διαφορετικά μηνύματα.

Μία απτή απόδειξη ήταν και το προ ημερών αίτημα του δημοτικού συμβουλίου του Μονάχου να ζητήσει από την UEFA να "ντύσει" την "Αλιάντς Αρένα" στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην αναμέτρηση της Μάνσαφτ απέναντι στους Μαγυάρους την ερχόμενη Τετάρτη (23/6, 22:00).

Την ίδια ώρα πάντως, ο Μάνουελ Νόιερ και η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία φαίνεται πως κινδυνεύουν με πρόστιμο από την UEFA για αντίστοιχη στήριξη που παρέχουν, με ρεπορτάζ από ΜΜΕ να αναφέρουν πως η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα διεξάγει έρευνα για την ενέργεια του κίπερ της Μπάγερν να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Γερμανίας στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στα ματς με Γαλλία και Πορτογαλία.

Το ίδιο ακριβώς έκανε και σε φιλικό προετοιμασίας της Γερμανίας με την Λετονία ενόψει της έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με την UEFA να θεωρεί πως με το περιβραχιόνιο αυτό γίνεται μία είδους πολιτική δήλωση, κάτι που η ίδια απαγορεύει ρητά τόσο σε παίκτες όσο και σε ομάδες σε διοργανώσεις που γίνονται υπό την αιγίδα της.