Skip to main content

Euro: Χάος στο Γουέμπλεϊ με οπαδούς που θέλησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο (vid)

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πολλοί οπαδοί που «έσπασαν» την πρώτη περίμετρο ασφαλείας έξω από το γήπεδο περίπου μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του τελικού

Εικόνες χάους μεταδίδονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έξω από το γήπεδο του Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο, λίγο πριν από τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού του Euro 2020 ανάμεσα στην Αγγλία και στην Ιταλία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα social media, υπήρξαν πάρα πολλοί οπαδοί που «έσπασαν» την πρώτη περίμετρο ασφαλείας έξω από το στάδιο , περίπου μιάμιση ώρα πριν από τον τελικό. Όπως έγινε γνωστό, αρκετοί από αυτούς δεν είχαν καν εισιτήρια για τον αγώνα και προσπάθησαν να μπουκάρουν στο γήπεδο, γεγονός που απασχόλησε έντονα την ασφάλεια του γηπέδου τόσο για πιθανά επεισόδια, όσο και για υγειονομικούς λόγους, καθώς ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες και πρωτόκολλα για να μπει κανείς στο γήπεδο και να παρακολουθήσει τον τελικό, ενώ και η χωρητικότητα είναι περιορισμένη λόγω κορωνοϊού.

Το Sky Sports μετέδωσε λίγο αργότερα πως «το στάδιο Wembley υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει ένα περιστατικό που συνέβη στην εξωτερική περίμετρο ασφαλείας του σταδίου. Ένας εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν παραβιάσεις ασφαλείας με ανθρώπους χωρίς εισιτήρια να εισέρχονται στο γήπεδο».