Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

EURO 2020: Ο ΤΖΟΝΣΟΝ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΑΤΩΝ ΣΤΟ ΓΟΥΕΜΠΛΕΪ

Δεν σκοπεύει να διατάξει τη μείωση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών στους ημιτελικούς και στον τελικό του Euro 2020 ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να διατάξει τη μείωση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών στους ημιτελικούς και τον τελικό του EURO 2020, που θα διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Τζόνσον δήλωσε: «Φυσικά θα ακολουθήσουμε τις επιστημονικές οδηγίες και τις συμβουλές, αν δεχθούμε κάποια τέτοια πρόταση. Αλλά προς το παρόν, η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ ξεκάθαρη. Έχουμε συγκεκριμένες εκδηλώσεις που μπορούμε να τις κάνουμε με έναν πολύ προσεκτικό και ελεγχόμενο τρόπο, υποβάλλοντας σε τεστ όλους όσοι θα πάνε εκεί».

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει σε πάνω από 60.000 θεατές να παρακολουθήσουν δια ζώσης τους δύο ημιτελικούς, καθώς και τον τελικό του EURO 2020 στο Γουέμπλεϊ, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος για την επιστροφή στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά τις δημόσιες εκδηλώσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ