Skip to main content

Eurobank: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την Bravo Strategies

Οι διαπραγματεύσεις της τράπεζας με την εταιρεία για τα έργα Cairo και Europe έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η Eurobank, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι η συμφωνία της με ημερομηνία 27 Ιουνίου 2019 για αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την εταιρεία BRAVO STRATEGIES III LLC για τα έργα Cairo (Project Cairo) και Europe (Project Europe) έληξε στις 30.9.2019.

Η τράπεζα προσθέτει, σε ανακοίνωσή της, ότι συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Ιουνίου η Eurobank είχε ανακοινώσει ότι συμφώνησε με την BRAVO να προχωρήσουν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για τα έργα Cairo (Project Cairo) και Europe (Project Europe).

Το Project Cairo αναφέρεται στην πώληση του 20% των ομολογιών ενδιάμεσης (mezzanine notes) και χαμηλής (junior notes) σειράς κατάταξης μιας τιτλοποίησης ενός μικτού χαρτοφυλακίου απαιτήσεων συνολικής λογιστικής αξίας περίπου 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το Project Europe αναφέρεται στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας Financial Planning Services (FPS), η οποία είναι αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης δανείων και πιστώσεων, το 100% των μετοχών της οποίας κατέχεται επί του παρόντος από τη Eurobank.