Skip to main content

Eurobasket - Μουλαομέροβιτς: Ο Γιάννης έκανε τη δουλειά του, όμως ο Ντόρσεϊ μας... σκότωσε

Ο τεχνικός της «Χρβάτσκα» στάθηκε και στη φάση που έκρινε τον αγώνα υπογραμμίζοντας ότι «ίσως μετανιώνω για την τελευταία φάση».

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, παρά την ήττα από την Ελλάδα, δήλωσε ο τεχνικός της Εθνικής Κροατίας, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τη δουλειά του, όμως ο Ντόρσεϊ μας "σκότωσε" στο πρώτο μέρος». Παράλληλα, ο τεχνικός της «Χρβάτσκα» στάθηκε και στη φάση που έκρινε τον αγώνα (το ανάποδο κάρφωμα του Giannis μετά από ασίστ του Νικ Καλάθη), υπογραμμίζοντας ότι «ίσως μετανιώνω για την τελευταία φάση, γιατί δεν παίξαμε καλή άμυνα πάνω του και κάρφωσε μετά από μια μακρινή πάσα».

«Ήταν ένα σκληρό ματς, δύο διαφορετικά μισά. Είχαμε πρόβλημα στο επιθετικό ριμπάουντ και αυτό έκανε τη διαφορά. Στα πρώτα πέντε λεπτά παίξαμε καλά, όμως είπα στους παίκτες μου ότι στα επόμενα 15 δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο μέρος εκτελέσαμε καλύτερα, ο Σμιθ δημιουργούσε και σκόραρε όπως και άλλοι», είπε αρχικά ο Μουλαομέροβιτς, προσθέτοντας: «Γυρίσαμε από το -19 και είχαμε την ευκαιρία μας, όμως η Ελλάδα, αυτή η Ελλάδα που έχει πραγματικά καλή ομάδα ήταν δύσκολο να ηττηθεί. Ο Γιάννης έκανε τη δουλειά του, όμως ο Ντόρσεϊ μας "σκότωσε" στο πρώτο μέρος. Δεν μπορώ να πω κάτι στους παίκτες μου, πάλεψαν ειδικά στο δεύτερο μέρος. Δεν μπορούμε από εδώ και πέρα να υποτιμήσουμε κάποια ομάδα, όλες είναι ποιοτικές. Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς.

Ρισκάραμε το σουτ του Γιάννη, γιατί είναι πολύ αθλητικός. Είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Δεν είμαι δυσαρεστημένος, έπρεπε να στέλνουμε πολλούς παίκτες πάνω του και να του κάνουμε πολλά φάουλ. Δεν πετύχαμε, ειδικά στο τέλος. Ίσως μετανιώνω για την τελευταία φάση, γιατί δεν παίξαμε καλή άμυνα πανω του και κάρφωσε μετά από μια μακρινή πάσα».