Skip to main content

Euroferry Olympia: Αγωγή κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας από την οικογένεια του νεκρού

Η οικογένεια κάνει λόγο για τα αργά αντανακλαστικά του πληρώματος και του πλοιάρχου να σώσουν και να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Euroferry Olympia κατέθεσε η οικογένεια του θύματος της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το iefimerida.gr η οικογένεια του νεκρού οδηγού Βαγγέλη Μαλεσιάδα έδωσε εντολή στον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη να καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας και των λοιπών υπευθύνων της ιταλικής εταιρείας.

Η οικογένεια κάνει λόγο για τα αργά αντανακλαστικά του πληρώματος και του πλοιάρχου να σώσουν και να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους εγκλωβισμένους οδηγούς, αλλά και για το γεγονός ότι άφησαν στο έλεος τους οδηγούς σε αυτή την παγίδα θανάτου.

Ο γιος του άτυχου Έλληνα απορεί πώς είναι δυνατόν ο πλοίαρχος να εγκαταλείπει ένα πλοίο που έχει ακόμα κόσμο εγκλωβισμένο και αβοήθητο.

«Οι ευθύνες είναι ακέραιες, αναλλοίωτες, και βαρύνουν μόνο την εταιρεία, η οποία εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί την ίδια τακτική, ήτοι με τη μέθοδό της και το απαράδεκτο service της οδηγεί ουσιαστικά αν μη τι άλλο τους οδηγούς φορτηγών να επιλέγουν για την ξεκούρασή τους μόνο τις καμπίνες των φορτηγών τους. Τα δε οχήματα σε αυτήν την παγίδα θανάτου είναι τόσο ασφυκτικά τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο που είναι αδύνατον ακόμη και οι πόρτες να ανοίξουν. Θα αναζητήσουμε το μάξιμουμ των αποζημιώσεων που προβλέπουν ο νόμος και τα συμβατικά κείμενα και θα επιδιώξουμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων, που ευθύνονται για αυτή την τραγωδία, που, δυστυχώς, δεν διαφέρει πολύ από αυτά που ζήσαμε με το Νόρμαν Ατλάντικ», ανέφερε ο κύριος Μαρακάκης.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Μαρακάκης είχε επιτύχει την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο άλλο, σχεδόν όμοιο ναυτικό δυστύχημα το 2014, με το «Νόρμαν Ατλάντικ».