Skip to main content

Euroferry Olympia: Άνοιξε ο καταπέλτης - Αναζωπυρώθηκε η φωτιά από την είσοδο οξυγόνου

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκε εκ νέου η πυροβεστική υπηρεσία - Επόμενος στόχος ο αερισμός του πλοίου και η ανεύρεση των τριών αγνοουμένων

Το άνοιγμα του καταπέλτη του Euroferry Olympia σήμερα το πρωί οδήγησε σε αναζωπύρωση της φωτιάς που σιγόκαιγε, λόγω της εισόδου οξυγόνου στο χώρο. Έτσι τα συνεργεία διάσωσης και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας έχουν στρέψει τις προσπάθειές τους στο να σβήσουν τη φωτιά.

Το Euroferry Olympia βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πλατυγυαλίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και όλες αυτές τις μέρες τα συνεργεία επιχειρούσαν να ανοίξουν τον καταπέλτη, ώστε να αεριστεί ο χώρος, να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα και να ξεκινήσουν τις έρευνες για την ανεύρεση των τριών αγνοουμένων.

Σημειώνεται ότι στο πλοίο ξέσπασε μεγάλη φωτιά τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου κι ενώ αυτό έπλεε στα ανοιχτά της Κέρκυρας.

Μέχρι στιγμής από το μοιραίο πλοίο έχουν διασωθεί 281 άτομα και εντοπίστηκαν οι σοροί 8 επιβατών, που σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις ο θάνατός τους οφείλεται σε εγκαύματα ή απανθράκωση.

Με βάση την λίστα των επιβατών αναζητούνται ακόμα τρία άτομα, ωστόσο δεν αποκλείεται να εντοπιστούν και μετανάστες που μπορεί να είχαν κρυφτεί στα αμπάρια του πλοίου προκειμένου να περάσουν παράνομα στην Ιταλία.