Skip to main content

Euroferry Olympia: Συνεχίζονται οι έρευνες στο πλοίο - Στερεύουν οι ελπίδες για επιζώντες

Στελέχη του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων, με τις ελπίδες ωστόσο να είναι μικρές.

Σε εξέλιξη παραμένουν οι αγωνιώδεις έρευνες στο μοιραίο Euroferry Olympia με τις ελπίδες για εντοπισμό κι άλλων επιζώντων δυστυχώς να μειώνονται όσο περνούν οι ώρες.

Ανώτερα στελέχη του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής αναφέρουν πως έχει ήδη ελεγχθεί ήδη ένα πολύ μεγάλο μέρος του σκάφους, περίπου το μισό, χωρίς να έχουν εντοπίσει κάποιον ζωντανό.

Οι άνδρες που επιχειρούν σε ομάδες των δέκα ατόμων, προσπαθούν πλέον να προσεγγίσουν σε άλλα σημεία του πλοίου με τις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων να συνεχίζονται μάλιστα καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, προκειμένου να μην μείνει κανέναν χρονικό περιθώριο, το οποίο θα μπορούσε να είναι κρίσιμο για την ζωή κάποιου εγκλωβισμένου, ανεκμετάλλευτο.

Παρά το γεγονός πως ο χρόνος που έχει περάσει, καθιστά τις πιθανότητες εντοπισμού επιζώντων, εξαιρετικά μικρές, εξακολουθεί να υπάρχει πάντα ελπίδα για ένα ακόμη θαύμα, όπως συνέβη νωρίτερα σήμερα με την περίπτωση του 21χρονου.

Νωρίτερα, αναγνωρίστηκε από τους οικείους του η σορός του οδηγού που εντοπίστηκε το απόγευμα στο γκαράζ 2 του φλεγόμενου Euroferry Olympia. Πρόκειται για 58χρονο ημεδαπό ο οποίος ονομάζεται Ευάγγελος Μαλεσιώβας.

Στο πλοίο οι έρευνες συνεχίζονται από εξειδικευμένα συνεργεία για τον εντοπισμό των υπολοίπων 10 αγνοουμένων.

Πηγή: skai.gr