Skip to main content

Eurogroup: Υπό συζήτηση το θέμα της περικοπής ή μη των συντάξεων

Ο Μάριο Σεντένο τόνισε πως το ελληνικό ζήτημα δεν συζητήθηκε, ωστόσο, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία της Ελλάδας.

Υπό συζήτηση είναι το θέμα της περικοπής ή μη των συντάξεων σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Εurogroup στις Βρυξέλλες, ο Μάριο Σεντένο τόνισε πως το ελληνικό ζήτημα δεν συζητήθηκε, ωστόσο, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία της Ελλάδας.

«Είμαστε σε φάση υπολογισμού των δημοσιονομικών περιθωρίων, δηλαδή το ακριβές πλεόνασμα πέραν του 3,5%. Πρέπει να δούμε τώρα τι θα γίνει με το πλεόνασμα και θα δούμε που θα πάει», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί επεσήμανε πως «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν εχουμε να υποβάλουμε πρόσθετες ερωτήσεις στην Ελλάδα και αυτό είναι καλό», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε τώρα το μέγεθος του πλεονάσματος και πως θα χρησιμοποιηθεί». «Από ότι φαίνεται υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ωστόσο πρέπει να γίνει συζήτηση για το πως θα χρησιμοποιηθεί», υπογράμμισε

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ανέφερε ότι «κανένας δεν αμφισβητεί το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά είναι σημαντικό να τηρούνται οι δεσμεύσεις ή να συζητούνται με τους θεσμούς».