Skip to main content

ΥΠΟΙΚ: Μοναδικό ανοιχτό θέμα το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη

«Για το θέμα του νόμου Κατσέλη υπήρξε ευρεία συμφωνία αναφορικά με τους κεντρικούς του πυλώνες και μένει η οριστικοποίηση κάποιων παραμέτρων».

Για αναγνώριση της ουσιαστικής προόδου που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση των δράσεων που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Οικονομικών. 

Όπως επισημαίνουν, κατά την προγραμματισμένη συζήτηση για τη 2η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής εποπτείας, υπογραμμίστηκε παράλληλα η διατήρηση του θετικού μομέντουμ στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας. 

Το μοναδικό θέμα που παραμένει ανοιχτό αφορά το διάδοχο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, τονίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι υπήρξε ευρεία συμφωνία αναφορικά με τους κεντρικούς του πυλώνες και πλέον μένει η οριστικοποίηση κάποιων παραμέτρων. 

Παράλληλα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, κρίθηκε απολύτως εφικτό να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι το επόμενο Euroworking Group, στις 25 Μαρτίου