Skip to main content

Euroleague: Απορρίφθηκε το αίτημά του και παραμένει ο Παναθηναϊκός

H Euroleague τόνισε πως το «τριφύλλι» δεν έχει εγγυηθεί ότι θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του προς τους υπόλοιπους 10 συλλόγους με εγγυημένα συμβόλαια.

To αίτημα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να αποχωρήσει από τη Euroleague, συζητήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα, στο συμβούλιο των μετόχων της.

Η Euroleague, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, απέρριψε το «πράσινο» αίτημα μεταβίβασης της άδειας τύπου Α, απόφαση που αιτιολόγησε στο γεγονός πως ο σύλλογος δεν έχει εγγυηθεί ότι θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις τους προς τους υπόλοιπους δέκα συλλόγους με εγγυημένα συμβόλαια.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο εκπρόσωπος του «τριφυλλιού» επανέλαβε την επιθυμία οριστικής αποχώρησης από τη διοργάνωση παραχωρώντας δωρεάν τις μετοχές.

Όμως, η απάντηση που έλαβε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τη διοργανώτρια αρχή είναι πως για να αποχωρήσει από τη διοργάνωση θα πρέπει να καταβάλει, ως ρήτρα, το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πληρώσει συνολικά περί τα 20 εκατ. ευρώ, αφού εκτός από το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προβλέπεται με ρήτρα, η Euroleague υπενθύμισε στους «πράσινους» πως αν αποχωρήσουν θα κάνει προσφυγή για διαφυγόντα κέρδη, ποσό που φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ακόμη.  

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η Euroleague αναφέρει:

«Απορρίπτεται το αίτημα του Παναθηναϊκού να μεταβιβάσει την άδεια Τύπου Α, λόγω του γεγονότος ότι ο σύλλογος δεν έχει εγγυηθεί ότι θα εκπληρώσει όλες τις σχετικές δεσμεύσεις προς τους άλλους δέκα συλλόγους με άδεια τύπου Α και προς τη Euroleague. Οι σύλλογοι επανέλαβαν επίσης τη δήλωση που είχαν εκδώσει στις 12 Ιουνίου».

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Euroleague θα παρουσιαστούν στη συνέλευση των μετόχων προς έγκριση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου.