Skip to main content

Euroleague: Να τελειώσει η σεζόν, μειώνονται οι πιθανότητες για F4

«Η έκταση της ζημιάς θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα ομαλοποιηθεί ξανά το περιβάλλον», γνωστοποίησε η διοργανώτρια αρχή.

Την πρόθεσή της ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν γνωστοποίησε μέσω επίσημης ενημέρωσης, η Euroleague.

«Οι συνέπειες της αναστολής είναι αβέβαιες και εξαρτώνται από το πόσο θα κρατήσει η πανδημία στην Ευρώπη. Ήδη υπάρχουν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις για τις ομάδες, τη Euroleague και τα μέλη μας, όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων. Η έκταση της ζημιάς θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα ομαλοποιηθεί ξανά το περιβάλλον», αναφέρει η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου τουρνουά μπάσκετ στην Ευρώπη.

Όσο για την εξέλιξη της διοργάνωσης από εδώ και πέρα; «Για την ολοκλήρωση της σεζόν έχουμε ήδη αρχίσει να αναλύουμε διάφορα σενάρια από τις αρχές του μήνα, αλλά θα έχουμε πιο σαφή εικόνα όταν θα γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην δράση. Για την ώρα εξετάζουμε διάφορους τρόπους για να ολοκληρωθεί η σεζόν και να στέψουμε πρωταθλητή παρακολουθώντας την κατάσταση. Η διεξαγωγή του Final Four στην προγραμματισμένη ημερομηνία παραμένει στο τραπέζι, αλλά κάθε μέρα που περνά μειώνονται οι πιθανότητες. Μαζί με την πόλη της Κολωνίας και το γήπεδο αναζητούμε εναλλακτικές ημερομηνίες. Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε το σύστημα του Final Four».

Για το ενδεχόμενο τροποποίησης του format φέτος, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος, η Ευρωλίγκα ανέφερε: «Η προτεραιότητά μας είναι να τελειώσουμε τη σεζόν με τον ήδη συμφωνημένο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, παίζοντας τα υπόλοιπα έξι παιχνίδια της regular season και τα play-off έχοντες κάποιες περικοπές στο καλεντάρι, αν κριθεί αναγκαίο. Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι και για διαφορετικά σενάρια. Την ώρα που η αβεβαιότητα συνεχίζεται, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να αρνηθούμε οποιαδήποτε επιλογή. Όποια αλλαγή γίνει θα πρέπει να εγκριθεί από το συμβούλιο μετόχων της ECA».

Η Euroleague εξηγεί για το λόγο που καθυστέρησε να αναστείλει την δράση. «Από τη στιγμή που έφτασαν στην Ευρώπη οι πρώτες περιπτώσεις κορωνοϊού, είπαμε πως θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την κανονικότητα των διοργανώσεων, όσο περισσότερο γίνεται, με τις ομάδες να μένουν αφοσιωμένες στον κόσμο και τους συνεργάτες μας. Όμως, την ίδια στιγμή, ακολουθήσαμε τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των τοπικών αρχών, αλλά και του δικού μας ιατρικού γραφείου, για να σιγουρευτούμε πως κάθε απόφασή μας βασίζεται σε αξιόπιστα δεδομένα. Γι' αυτό δώσαμε μερικά ματς κεκλεισμένων των θυρών, αλλάξαμε την έδρα δύο άλλων αγώνων και επιτρέψαμε περιορισμένη πρόσβαση στους παίκτες και τους προπονητές».

Παραθέτει, δε, τα γεγονότα που την έκαναν να αποφασίσει να διακόψει τη σεζόν το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Μαρτίου και στάθηκε στα εξής δεδομένα:

- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε τον κορωνοϊό ως πανδημία.

- Αυξήθηκε το ρίσκο για όσους συμμετείχαν στους αγώνες.

- Αυξήθηκαν οι περιορισμοί για ταξίδια εντός της Ευρώπης και κάποια μέρη έγιναν μη προσβάσιμα.

- Ακυρώθηκαν αγώνες από κυβερνήσεις.

- Κυβερνήσεις προχώρησαν στον περιορισμό του κοινού στις εξέδρες των αγώνων.

- Συστάσεις των ιατρικών αρχών, ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του ιού.