Skip to main content

Euroleague: Σε ουδέτερα γήπεδα οι εντός έδρας αγώνες των ρωσικών ομάδων

Tα εντός έδρας παιχνίδια στη Euroleague των τριών ρωσικών ομάδων θα γίνονται προσωρινά εκτός Ρωσίας, αποφάσισε η διοργάνωση.

Προσωρινά εκτός Ρωσίας θα δίνουν οι τρεις ρωσικές ομάδες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνικς Καζάν) τα εντός έδρας παιχνίδια τους στη Euroleague, όπως αποφάσισαν οι 18 ομάδες της διοργάνωσης σε σημερινή τηλεδιάσκεψη. Επίσης, η Euroleague Basketball αποφάσισε να αναβληθεί η κυριακάτικη (27/2) αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ με την Μπαρτσελόνα στη Μόσχα. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε αυτή έχουν ως εξής:

«1- Να οριστεί ένα σχέδιο που μεταφέρει προσωρινά όλα τα παιχνίδια που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν επί ρωσικού εδάφους σε άλλες έδρες, εκτός της επικράτειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

2- Τα παιχνίδια στα οποία μετέχουν ρωσικές ομάδες και τα οποία έχουν προγραμματιστεί να τελεστούν σε μη ρωσική επικράτεια θα συνεχίζουν να διεξάγονται όπως έχει προγραμματιστεί.

3- Το παιχνίδι ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπαρτσελόνα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, αναβάλλεται».

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «η Euroleague Basketball θα αναλύσει τις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις για την εφαρμογή των αποφάσεων και θα υποβάλει το σχέδιο στο Εκτελεστικό Συμβούλιο των μετόχων της ECA προς έγκριση».

Στο μεταξύ, η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Euroleague Basketball, εκ μέρους των συλλόγων της, θέλει να καταδικάσει έντονα οποιεσδήποτε πράξεις πολέμου, όπως αυτές που δυστυχώς συμβαίνουν στην Ουκρανία. Οι σύλλογοι παραμένουν ενωμένοι στον σκοπό τους να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη του μπάσκετ για να ενώσουν κοινότητες. Η Euroleague Basketball αγκαλιάζει και γιορτάζει τη διαφορετικότητα, η οποία είναι ευρέως παρούσα στις κοινότητές της και στον πυρήνα των ίδιων των ομάδων. Αυτή η διαφορετικότητα θεωρείται ότι συνδέεται βαθιά με την αξία του σεβασμού, η οποία προάγει την ελεύθερη έκφραση διαφορετικών απόψεων. Η βία οποιουδήποτε είδους είναι αντίθετη με αυτές τις αξίες και δεν γίνεται ούτε ανεκτή ούτε αποδεκτή ως τρόπος υπεράσπισης της γνώμης ή της θέσης οποιουδήποτε».