Skip to main content

Euroleague: Στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας και ο Πρίντεζης (video)

O δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2012, 2013) είναι ο δεύτερος Έλληνας στους 7 παίκτες που έχει ανακοινώσει η Euroleague, μετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας για τη Euroleague (2010-20) συμπεριλήφθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος μπάσκετ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού ανήκει στην «All Decade Team» της Euroleague.

O δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2012, 2013) είναι ο δεύτερος Έλληνας στους επτά παίκτες που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η Euroleague, αφού έχει προηγηθεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Οι υπόλοιποι πέντε είναι οι Κάιλ Χάινς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Λούκα Ντόντσιτς, Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό.

«Ο Γιώργος Πρίντεζης αναθεώρησε τη θέση του πάουερ φόργουορντ και έβαλε την υπογραφή του στο μεγαλύτερο καλάθι στη Euroleague την τελευταία δεκαετία,» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Euroleague, αναφορά στο αξέχαστο «πεταχτάρι» του Πρίντεζη, στον τελικό του 2012, στην Κωνσταντινούπολη, χάρη στο οποίο, στα 0,7΄΄μετά από ασίστ του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού είχε προηγηθεί απίστευτη ανατροπή και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μετά από το 1997 στη Ρώμη.

«Ένας από τους πιο ευέλικτους παίκτες στην ιστορία της διοργάνωσης, ο Πρίντεζης μπορεί να χτυπήσει με μακρινό σουτ από οποιαδήποτε απόσταση, μπορεί να τρέξει το παρκέ σαν γκαρντ και διαθέτει υψηλότατου επιπέδου ικανότητες στο ποστ, οι οποίες του επιτρέπουν να τελειώσει φάσεις μέσα στη ρακέτα, και με τα δύο χέρια, καθώς είναι ένας από τους ελάχιστους αληθινά αμφιδέξιους παίκτες στην ιστορία του μπάσκετ,» προσθέτει η Euroleague στην περιγραφή της για τον παίκτη των «ερυθρολεύκων».

Μιλώντας στην κάμερα της Euroleague, o άσος των Πειραιωτών ανέφερε:

«Αν κάποιος πριν χρόνια μου έλεγε ότι θα ήμουν στην ομάδα της δεκαετίας, θα του απαντούσα ότι είναι τρελός. Προσωπικά, δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, το αποφεύγω και στις συνεντεύξεις, ακόμη και τώρα δεν θέλω να το κάνω. Δεν λέω ότι δεν είμαι χαρούμενος, αλλά είμαι περισσότερο για τα πράγματα που πετύχαμε με την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό, τα τελευταία χρόνια. Δώσαμε χαρά στους φίλους μας, κατακτήσαμε δύο πολύ σημαντικούς τίτλους, έχουμε πάει άλλες δύο φορές στο Final Four, αυτό είναι το πιο σημαντικό και αυτό θα έχω πάντα στην καρδιά μου.

Νιώθω χαρούμενος, δούλεψα πολύ για να βρεθώ εδώ. Όταν κατακτήσαμε τους δύο τίτλους της Euroleague, πιστέψτε ήμουν πολύ χαρούμενος, γιατί κάναμε και τον κόσμο χαρούμενο. Πολλοί ήταν χαρούμενοι, άλλοι έκλαψαν και αυτό είναι κάτι που μου δίνει δύναμη και ενέργεια.

Καθώς μεγαλώνεις, αρχίζεις να σκέφτεσαι λιγότερο και να είσαι πιο επικεντρωμένος στα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο και προσωπικά είμαι περισσότερο, όταν η ομάδα μου νικά και απολαμβάνω περισσότερο το παιχνίδι. Προσπαθώ να δίνω το καλύτερο και να βοηθώ την ομάδα, αυτό μου αρέσει και αυτό προσπαθώ να κάνω.

Το 2012, κανείς δεν μας περίμενε, όλοι νόμιζαν ότι θα μας νικήσουν εύκολα, το 2013 όλες οι ομάδες ήξεραν ότι είμαστε επικίνδυνοι, ότι έχουμε καλή χημεία. Ειδικά οι ομάδες με τις οποίες παίξαμε στο Final Four ήξεραν τί να περιμένουν. Εμείς παλέψαμε περισσότερο και ήμασταν πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση. Δεν ήταν πιο σημαντική κατάκτηση, γιατί όλες έχουν κάτι διαφορετικό, αλλά ήταν πολύ όμορφη.

Δεν ήμουν ποτέ παίκτης που έβλεπε τα στατιστικά και τον ένοιαζε πολύ να σκοράρει περισσότερο ή κάτι άλλο. Ή να διαβάσω κάτι που γράφεται για εμένα. Δεν λέω ότι δεν με ενδιέφερε ή δεν θέλω να παίζω καλά, πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι και να βάζω νέα πράγματα στο παιχνίδι μου, αλλά προσωπικά είμαι πιο χαρούμενος τα τελευταία χρόνια για όσα η ομάδα έχει πετύχει».