Skip to main content

Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Thomson Reuters

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η υπηρεσία μετάδοσης επιχειρηματικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο του ομίλου Thomson Reuters παραβιάζει την αν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η υπηρεσία μετάδοσης επιχειρηματικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο του ομίλου Thomson Reuters παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Η Επιτροπή θα ερευνήσει τις πρακτικές της Thomson Reuters στον τομέα των υπηρεσιών μετάδοσης επιχειρηματικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, και ιδιαίτερα το κατά πόσο η εταιρεία καθιστά αδύνατη για τους πελάτες ή τους ανταγωνιστές της τη μετατροπή των ειδικών κωδικών της (Reuters Instrument Codes-RIC) σε διαφορετικό σύστημα κωδικών αναγνώρισης... εξαλείφοντας έτσι τον ανταγωνισμό, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η διεξαγωγή έρευνας δεν σημαίνει ότι η Επιτροπή έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν την παραβίαση. Σημαίνει ότι η Επιτροπή θα πραγματοποιήσει έρευνα σε βάθος δίνοντας προτεραιότητα στην υπόθεση αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι ανησυχίες της Επιτροπής αφορούν στη χρήση των κωδικών RICs, σύντομων κωδικών για την αναγνώριση των μετοχών και των αγορών όπου αυτές διαπραγματεύονται. Οι κωδικοί αυτοί επιτρέπουν στους πελάτες να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των τιμών των μετοχών, αλλά η Επιτροπή εκφράζει φόβους ότι το σύστημα του Reuters μπορεί να εμποδίζει τους πελάτες να συγκρίνουν τους RICs με αντίστοιχους κωδικούς που χρησιμοποιούνται από άλλους παρόχους.

Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, «οι πελάτες μπορεί ουσιαστικά να εξαναγκάζονται να παραμείνουν στην Thomson Reuters, επειδή η αντικατάσταση των κωδικών RICs με άλλο λογισμικό μπορεί να είναι μία μακρόχρονη και δαπανηρή διαδικασία», εξηγεί η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Εάν η Thomson Reuters κριθεί ένοχη, μπορεί να καταδικαστεί σε επιβολή βαρύτατου προστίμου και σε αλλαγή του συστήματός της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ