Skip to main content

Eurostat: Μειώθηκαν οι πτήσεις στην ΕΕ τον Ιούλιο, με εξαίρεση την Ελλάδα που αυξήθηκαν

Οι εμπορικές πτήσεις τον Ιούλιο του 2022 μειώθηκαν κατά 15% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 - Αύξηση της τάξεως του 7% σημειώθηκε στην Ελλάδα.

Σημαντική μείωση στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων έχει καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εξαίρεση την Ελλάδα, όπως αναφέρει η Eurostat σε σχετική μηνιαία έκθεση που δημοσιεύει.

Πιο συγκεκριμένα, οι εμπορικές πτήσεις τον Ιούλιο του 2022 μειώθηκαν κατά 15% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. Σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή τάση, στην Ελλάδα όχι μόνο δεν κατεγράφη μείωση στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων, αλλά σημαντική αύξηση της τάξεως του 7%.

Η μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων καταγράφεται στην Σλοβενία (-41%), ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μείωση παρατηρείται τον μήνα Ιούλιο και σε παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς για τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως η Ιταλία (-9,5%), η Ισπανία (-7,3%), η Γαλλία (-11,8%) και η Μάλτα (-12,1%).

Όπως φανερώνουν οι μέχρι τώρα επιδόσεις σε αφίξεις και έσοδα, ο ελληνικός τουρισμός βαδίζει ολοταχώς για μια χρονιά ρεκόρ.