Skip to main content

Ευθυμίου: Στο απόλυτο μηδέν η θαλάσσια συγκοινωνία

Ευθύνες στον Γιάννη Μπουτάρη για κωλυσιεργία στην υλοποίηση της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας επέρριψε η δημοτική σύμβουλος.

Ευθύνες στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για κωλυσιεργία στην υλοποίηση της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας επέρριψε η δημοτική σύμβουλος και αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. στη Β. Ελλάδα,  Άννα Ευθυμίου.

«Κ. Μπουτάρη, υνεχίζετε να κοροϊδεύετε τους Θεσσαλονικείς, διότι εξαγγείλατε την πραγματοποίηση της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας εδώ και δυόμιση χρόνια, αλλά σήμερα βρισκόμαστε στο απόλυτο σημείο μηδέν. Και αυτό, διότι σήμερα μας φέρνετε να ψηφίσουμε μία προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου αυτού, η οποία αρχικά αναθέτει στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. ως φορέα του Δημοσίου που έχει την τεχνογνωσία την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, στη συνέχεια θα γίνει έρευνα για την εξεύρεση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και το Πράσινο Ταμείο και στο τέλος θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάδοχο εταιρεία που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Με άλλα λόγια, μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει τίποτα: ούτε την απαιτούμενη μελέτη ούτε έχετε εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους. Πόσο χρόνο θα πάρει, για να γίνει το έργο; Άλλα δέκα χρόνια; Θα συνεχίσετε να κοροϊδεύετε τους Θεσσαλονικείς για άλλα δέκα χρόνια;»

Επιπρόσθετα, έκανε αναφορά και στη διαμάχη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) σχετικά με την παραχώρηση της πλατείας της Αγ. Σοφίας για τις επετειακές εκδηλώσεις για την ημέρα εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, η οποία κατέληξε στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι: «Κ. Μπουτάρη, η επιμονή σας και σχεδόν εμμονή σας να μην παραχωρείτε την πλατεία της Αγ. Σοφίας για τις επετειακές εκδηλώσεις στη μνήμη της γενοκτονίας των ποντίων στην Π.Ο.Ε. είναι πλέον αδικαιολόγητη! Ο γενικός γραμματέας της Π.Ο.Ε., κ. Γεωργιάδης, αθωώθηκε με σχετική απόφαση του αρμοδίου Δικαστηρίου για το αδίκημα της παράνομης κατάληψης κοινοχρήστου χώρου. Δηλαδή, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η πράξη της χρήσης της πλατείας της Αγ. Σοφίας για τις επετειακές εκδηλώσεις για την ημέρα εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων από την Π.Ο.Ε. δεν είναι παράνομη. Εν όψει του γεγονότος ότι η 19η Μαΐου πλησιάζει, θα παραχωρήσετε την πλατεία της Αγ. Σοφίας στην Π.Ο.Ε. με δεδομένη την αθωωτική απόφαση που έχει εκδοθεί από τα Δικαστήρια ή θα συνεχίσετε να εμμένετε στην στείρα άρνησή σας;»