Skip to main content

Έβαλε στολή και έτρεξε με… καρτ ο Αυγενάκης (φωτο)

Στη μεγάλη διοργάνωση του καρτ που διεξάγεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα ο υφυπουργός Αθλητισμού, η οποία είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Στο 12ο PICK (Patras International Circuit for Kart) EKO RACING 100 παραβρέθηκε και συμμετείχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η σπουδαία αυτή εκδήλωση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό διοργανώθηκε για 12η συνεχή χρονιά στο κέντρο της Πάτρας.

Η διοργάνωση – θεσμός για την αχαϊκή πρωτεύουσα, με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την ουσιαστική συνδρομή όλων των τοπικών παραγωγικών φορέων, έστειλε και φέτος μηνύματα εξωστρέφειας και αισιοδοξίας, έστω κι αν διεξήχθη χωρίς θεατές, λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, ένεκα της πανδημίας.

Η προτροπή των διοργανωτών ήταν «μείνετε σπίτι και απολαύστε τη διοργάνωση από την ΕΡΤ Sports» και ο κόσμος φάνηκε να πειθαρχεί.

Το φετινό PICK είχε και φιλανθρωπικό πρόσωπο, καθώς θα δοθεί χρηματικό βοήθημα σε ίδρυμα της περιοχής, ως κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Ο κ. Αυγενάκης έτρεξε στον αγώνα επίδειξης Loux Charity kart Race, με δίδυμο - πλήρωμα τον γνωστό οδηγό αγώνων, Σταμάτη Κατσίμη, ενώ στην ίδια κούρσα συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κώστας Φραγκολιάς, Τάκης Πουρναράκης (πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής διεκδίκησης Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που έχει συσταθεί από τη ΓΓΑ).

«Πιστεύουμε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και εδώ στην Αχαΐα, στην Πάτρα, υπάρχει μία πολύ σπουδαία προσπάθεια που έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό θεσμό, το PICK Πάτρας, που συνεχίστηκε για 12η συνεχόμενη χρονιά! Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ακόμη περισσότερα για τον φετινό φιλανθρωπικό του χαρακτήρα.  Ο συγκεκριμένος θεσμός προωθεί την οδική ασφάλεια και την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά! Τρέχουμε μόνο στην πίστα, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, φοράμε κράνος, μαθαίνουμε το όχημα που οδηγούμε», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.