Skip to main content

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Παπανικολάου: Τι θα έλεγα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επόμενη μέρα

Άρθρο του δικηγόρου, μέλους και τέως υποψηφίου του ΚΙΝΑΛ στη Β' Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Παπανικολάου που υποστήριξε στον πρώτο γύρο τον Π. Γερουλάνο

Του Ευάγγελου Παπανικολάου

Μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, για την ανάδειξη νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, η μάχη έχει κριθεί.

Αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαμφισβήτητα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο είναι η ενότητα, η ανανέωση και η ενδυνάμωση του κόμματος, ώστε αρχικά να αποτελέσει μια σοβαρή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος, και μετέπειτα να αποτελέσει τον άλλο πόλο εξουσίας, που θα βάλει ταφόπλακα στα χρόνια των ψευδαισθήσεων.

Αν είχα τον Νίκο μπροστά μου, θα του έλεγα:

1) Μετά τη μεγάλη νίκη του να παραιτηθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, δίνοντας τη θέση του στον Νίκο Παπανδρέου. Μια κίνηση μεγάλης πολιτικής αξίας και σημειολογίας.

2) Σε καμία περίπτωση να μην επιτραπεί η απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά αντίθετα να του ανατεθεί υπερκομματικός ρόλος. Ως εγγυητή της ενότητας από δω και πέρα.

3) Άμεσα να καλέσει τον Ανδρέα Λοβέρδο, ώστε αυτός ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας να εκπροσωπήσει το κόμμα στη Βουλή στις επερχόμενες μάχες του προϋπολογισμού και όχι μόνο. Είμαι σίγουρος ότι ο Ανδρέας θα το πράξει.

4) Η πολυπόθητη ανανέωση να επιτευχθεί, όχι απαραίτητα με ηλικιακά κριτήρια και με χειροκροτητές, αλλά με ανθρώπους που ούτε έζησαν, ούτε ζουν, ούτε σκοπεύουν να ζήσουν αποκλειστικά από την πολιτική. Από ανθρώπους με εξαιρετικό μορφωτικό επίπεδο, που έχουν κάτι να πουν αφενός, και θα σηματοδοτήσουν τη νέα πρόταση διακυβέρνησης της χώρας αφετέρου. Σε αυτή την προσπάθεια σημαντικό ρόλο που πληροί τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορεί να παίξει ο Παύλος Γερουλάνος και όχι μόνο...

5) Επαναφορά του brand name ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων. Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο, αλλά όλες οι προηγούμενες ημέρες απέδειξαν ότι αυτό είναι απαραίτητο. Το πρόβλημα με το ΑΦΜ δεν το παραβλέπω, αλλά μπορεί να βρεθεί λύση, ειδικά με την προοπτική της εκλογικής ανόδου, δεδομένου και του γεγονότος που πρέπει επιτέλους να μάθουν οι Έλληνες πολίτες, ότι το ΠΑΣΟΚ αποπληρώνει δια ρυθμίσεως τα χρέη του...

Αυτά τα λίγα για αρχή... Με την επισήμανση που πιστεύω να καταλαβαίνουν όλοι οι νοήμονες πολίτες, ψηφοφόροι και άλλων κομμάτων, ότι η ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και η ανάδειξη του ως τον δεύτερο πόλο εξουσίας, εξυπηρετεί τις ανάγκες της χώρας, την ενδυνάμωση της δημοκρατίας και ένα καλύτερο αύριο.

* Ο Ευάγγελος Παπανικολάου είναι μέλος και τέως υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής στη Β' Θεσσαλονίκης