Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

Η ΕΥΑΘ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ... ΣΚΟΥΠΙΔΟΚΗΛΙΔΕΣ

Οι εργασίες για την περισυλλογή επιπλεόντων αντικειμένων και την αντιμετώπιση ενδεχόμενων περιστατικών ρύπανσης θα εκτελούνται 4 μέρες την εβδομάδα.

Τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου με πλωτό αντιρρυπαντικό μέσο αναλαμβάνει για το επόμενο τρίμηνο η ΕΥΑΘ στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προκειμένου να δοθεί προσωρινή λύση στα φαινόμενα επιφανειακής ρύπανσης του κόλπου των τελευταίων ημερών.

Διαβάστε εδώ: Νέα αποκρουστική κηλίδα με σκουπίδια και φύκη στην παραλία Θεσσαλονίκης (φωτο)

Οι εργασίες για την περισυλλογή επιπλεόντων αντικειμένων και την αντιμετώπιση ενδεχόμενων περιστατικών ρύπανσης θα εκτελούνται τέσσερις μέρες την εβδομάδα από το ειδικό σκάφος «Αλκίππη», αλλά και εκτάκτως, εφόσον χρειάζεται, κατά τη διάρκεια σημαντικών γεγονότων για τη Θεσσαλονίκη όπως η ΔΕΘ. Η διαδρομή του αντιρρυπαντικού μέσου θα είναι από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι το Μέγαρο Μουσικής και αντιστρόφως, αλλά και από το λιμάνι μέχρι την Αγία Τριάδα ή γύρω από το Δέλτα Αξιού και το Δέλτα Αλιάκμονα, εφόσον παρίσταται ανάγκη.

«Το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, ειδικά τους θερινούς μήνες, είναι υπόθεση όλων μας. Προσβλέποντας σε μια μόνιμη λύση μετά την παρέμβαση του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σ. Καλαφάτη, αναλαμβάνουμε προσωρινά τον επιφανειακό καθαρισμό για τρεις μήνες. Η μέριμνα για τον Θερμαϊκό άλλωστε είναι απολύτως ‘συμβατή’ με τη λειτουργία μας, καθώς διατρέχει την επιχειρησιακή καθημερινότητα όλων των εγκαταστάσεών μας», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Δείτε σχετικά: Καλαφάτης σε Αμυρά: Να δοθεί μόνιμη λύση για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Οι μηνιαίες απολογιστικές εκθέσεις για την πορεία των εργασιών θα στέλνονται και στον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη λειτουργία κέντρου συλλογής κι επεξεργασίας δεδομένων που θα αποσκοπεί στην προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη του Θερμαϊκού και του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής μας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ