Skip to main content

ΕΥΑΘ: Κλείδωσε ο πρόεδρος, τεχνοκράτης ο διευθύνων σύμβουλος

Η επιλογή του Υπερταμείου για τον διάδοχο του Γιάννη Κρεστενίτη - Τεχνοκρατικό στέλεχος με πέρασμα από μεγάλες εταιρείες ο διευθύνων σύμβουλος.

Ο πανεπιστημιακός, στον οποίο έγινε πρόταση από τη διοίκηση του Υπερταμείου να αναλάβει πρόεδρος στην ΕΥΑΘ ΑΕ είναι ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (σημερινή Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης), Γιώργος Τσιότρας.

Από τα στελέχη με εξαιρετικό βιογραφικό και με αποδεδειγμένες δυνατότητες διοίκησης, ο κ. Τσιότρας ήταν η πρώτη επιλογή του Υπερταμείου για την εταιρία, όμως η απάντησή του ήταν αρνητική. Έτσι, το Υπερταμείο στράφηκε σε άλλη επιλογή, επίσης πανεπιστημιακού, από τον οποίο βρήκε θετική ανταπόκριση. Πρόκειται για τον καθηγητή του τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών του ΑΠΘ, Άγη Παπαδόπουλο, γιο του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το Υπερταμείο φέρεται επίσης να έχει καταλήξει σε τεχνοκρατικό στέλεχος, με μεγάλη εμπειρία σε επιχειρήσεις και στην ιδιωτική αγορά και με πέρασμα από διευθυντικές θέσεις πολύ μεγάλων εταιριών, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας.