Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020
x

ΕΥΑΘ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΥΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ

Η εταρεία κρούει το καμπανάκι για την άσκοπη χρήση νερού και συνιστά στους πολίτες να μην αφήνουν τις βρύσες τους ανοιχτές.

Οδηγίες λόγω του παρατεταμένου ψύχους που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη δίνει η ΕΥΑΘ προς τους καταναλωτές.

Η μόνωση των ιδιωτικών υδραυλικών εγκαταστάσεων, αναφέρει η εταιρεία, είναι ο μόνος ενδεικνυόμενος τρόπος προφύλαξής τους από την παγωνιά, όπως άλλωστε επισημαίνεται κι από την Πολιτική Προστασία και όλους τους αρμόδιους φορείς διαχείρισης νερού.

Η εταιρεία συνιστά στους πολίτες να μην αφήνουν τις βρύσες τους ανοιχτές και να μη σπαταλούν άσκοπα νερό αυτήν την ώρα (για πλύσιμο πεζοδρομίων, μπαλκονιών ή αυτοκινήτων, για παράδειγμα).

Δεδομένου ότι δεν έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα θραύσεις αγωγών από την παγωνιά, εκτιμάται ότι η αύξηση της κατανάλωσης κατά 10% που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, χωρίς να είναι ανησυχητική, οφείλεται σε αυτήν ακριβώς την αγωνία των καταναλωτών να προστατεύσουν τις σωληνώσεις τους. Ωστόσο, επισημαίνει η ανακοίνωση, μία βρύση που αφήνει μισό χιλιοστό νερό να τρέχει, "ξοδεύει" άσκοπα 20 λίτρα την ώρα ή 100 λίτρα νερό μέσα σε 5 ώρες και, ακόμη χειρότερα, 10.000 κυβικά μέτρα νερό ξοδεύονται, αν αφήσουν μία βρύση τους ανοιχτή 100.000 νοικοκυριά. Αν μάλιστα αυτή η συμπεριφορά υιοθετηθεί και από τους 520.000 καταναλωτές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, η απαιτούμενη ποσότητα νερού θα αυξηθεί κατά 52.000 κυβικά μέτρα, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στη διανομή του πόσιμου ύδατος.

Οδηγίες για την προστασία των σωληνώσεων και των υδρομέτρων είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΕΥΑΘ (www.eyath.gr), ενώ δηλώσεις βλαβών γίνονται ηλεκτρονικά στο http://vlaves.eyath.gr/ και τηλεφωνικά στο 11124.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ