Skip to main content

ΕΥΑΘ: Ξεκινούν αποχετευτικά έργα από το Λιμάνι ως το Αγγελοχώρι

Τα έργα, προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ, θα διαρκέσουν δύο χρόνια και περιλαμβάνουν αντικαταστάσεις παλιού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, κ.α.

Σημαντικά έργα αναβάθμισης του αποχετευτικού δικτύου της Θεσσαλονίκης στο παραλιακό της μέτωπο, από το Λιμάνι μέχρι και το Αγγελοχώρι, ξεκινά το επόμενο διάστημα η ΕΥΑΘ.

Τα έργα, προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ, θα διαρκέσουν δύο χρόνια και περιλαμβάνουν αντικαταστάσεις παλιού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού με νέο, τελευταίας τεχνολογίας, αντικατάσταση αγωγών πίεσης σε αντλιοστάσιο εντός του Λιμένα, βελτιστοποίηση της λειτουργίας του αντλιοστασίου στον Φοίνικα, όπως και αντικατάσταση περίπου 2.500 μέτρων στον αγωγό που καταλήγει στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων «Αίνεια», στο Αγγελοχώρι.

Επίσης, προβλέπεται κατασκευή παραλιακού αποχετευτικού αγωγού 1.330 μέτρων, όπως και μικρότερων επιμέρους αγωγών στην περιοχή από την οδό Λύτρα και σε όλο περίπου το μήκος της Μ. Αλεξάνδρου προς τα ανατολικά. Στο πλαίσιο του ίδιου υποέργου, θα κατασκευαστεί και αγωγός αποχέτευσης ομβρίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας αντικαθιστώντας τεχνολογίες και υλικά δεκαετιών με τα πλέον σύγχρονα στον σχεδιασμό και τη λειτουργία των αστικών δικτύων αποχέτευσης. Με την αναβάθμιση αυτή αποσκοπούμε σε σημαντική μείωση των αστοχιών και βλαβών και κυρίως σε εξοικονόμηση ενέργειας. Σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεισφέρουμε στο έργο κατασκευής του αγωγού αποχέτευσης ομβρίων του παραλιακού μετώπου που υλοποιεί η Περιφέρεια, με γνώμονα τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των συμπολιτών μας - επισκεπτών της Νέας Παραλίας. Στόχος μας παραμένει η υλοποίηση του αναπτυξιακού μας προγράμματος, που προβλέπει βελτίωση των υποδομών, μείωση του ενεργειακού κόστους, εξοικονόμηση πόρων και τελικά προστασία του περιβάλλοντος», επισήμανε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης.