Skip to main content

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ο δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών δρουν μαζικά την ερχόμενη εβδομάδα για να προωθήσουν τρόπους εναλλακτικών μορφών μετακίνησης.

Με ποικίλες δράσεις, άλλες «εντός και εκτός των Τειχών» και άλλες ανάμεσα στις κατάφυτες διαδρομές του Σέιχ-Σου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) συντονίζονται με συμμετέχοντες και δρουν μαζικά την ερχόμενη εβδομάδα με έναν κοινό σκοπό: να ενισχύσουν δράσεις ώστε να εμπεδωθούν σε όλους, μικρούς και μεγάλους, μέλη κάθε κοινωνικής ομάδας, τρόποι εναλλακτικών μορφών μετακίνησης συνδυάζοντας μοναδικές διαδρομές της περιοχής με αντίστοιχο συνδυασμό τρόπων μετακίνησης και πάντα «…χωρίς αυτοκίνητο».

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνες της δράσης Μαρία Ροΐδη, εντεταλμένη σύμβουλος Νέας Γενιάς, και Ειρήνη Καγιαμπίνη, πρόεδρος Δ.Ε. Συκεών, «το μήνυμα της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, θεσμό που έχει θεσπίσει από το 2002 η Ευρωπαϊκή Ένωση, βασίζεται στη βιώσιμη κινητικότητα ως βασικού παράγοντα προώθησης της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, και προάγει το αστικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) διαμόρφωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους, το οποίο έχει ως εξής:

 ► ΚΥΡΙΑΚΗ 16.9-ΣΑΒΒΑΤΟ 6.10.2018

Social Biking Challenge

-«Κάντε παιχνίδι με τους φίλους σας και κερδίστε βραβεία!»

-Οι συμμετέχοντες σε αυτή τη δράση θα πρέπει να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή BikePrints ώστε να εγγραφούν. Μέσω αυτής καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας έως τις 6.10 θα καταγράφεται η απόσταση την οποία ποδηλατούν. Ο νικητής που θα έχει διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση, θα λάβει …ευρωπαϊκό βραβείο!



 ► ΚΥΡΙΑΚΗ 23.9.2018:

Περίπατος στο δάσος του Σέϊχ-Σου με σύνθημα «χωρίς αυτοκίνητο».

-Σημείο συνάντησης η διασταύρωση «Φιλίππειον» και ώρα 10π.μ.  

-Για τα μέλη των ΚΑΠΗ θα υπάρχει μεταφορά με λεωφορείο με σημεία αναχώρησης: Πλατεία Ειρήνης-Νεάπολης (8:30 π.μ.), Δημαρχείο Πεύκων (9π.μ.), Εκκλησία Αγ. Παύλου (9:30π.μ.), Εκκλησάκι Αγ. Θεοδώρων-Αλ.Παπαναστασίου (10:15π.μ.),  Goody’s Επταπυργίου (10:30π.μ.)

-Δηλώσεις συμμετοχής για τον περίπατο στο τηλ. 2313313126 έως και τις 20.9.2018

► ΣΑΒΒΑΤΟ 29.9.2018

11 π.μ.: Αγώνας επίδειξης ικανοτήτων και ποδηλασίας στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης για παιδιά Δημοτικού Σχολείου (Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Τάξης)

Περίπατος εντός και εκτός των Τειχών με το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

-Σημείο συνάντησης: Είσοδος «Γεντί Κουλέ», Επταπύργιο
-Ώρες έναρξης: 5:30μ.μ., 6μ.μ., 6:30μ.μ.

-Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2313.313126 έως και τις 20.9.2018

 ► ΣΑΒΒΑΤΟ 6.10.2018 - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ

11 π.μ.: Επιδείξεις δεξιοτεχνίας και παιχνίδια με ποδήλατα στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών για παιδιά Δημοτικού Σχολείου (Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Τάξης)

Έκθεση κατασκευών από τα μέλη των ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών με θέμα: «Δήμος χωρίς αυτοκίνητο, αλλαγή σκέψης, αλλαγή ζωής».

 ► ΚΥΡΙΑΚΗ 7.10.2018

Street Handball στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών από τον Φοίβο Συκεών

-Ώρα έναρξης: 10 μ.μ.

♦ Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.