Skip to main content

Εβδομάδα Κινητικότητας και «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στην Καλαμαριά

Καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες

Μια σειρά από επιμορφωτικές δράσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα οι οποίες στοχεύουν να προωθήσουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς και να ευαισθητοποιήσουν τους μικρούς και μεγάλους πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη, πραγματοποιεί το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς, μετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με τίτλο «Συνδυάζω – Μετακινούμαι» που διοργανώνεται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμαριά διάφορες δράσεις την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή μαθητών από το 4ο και 15ο Δημοτικά Σχολεία. Συγκεκριμένα, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12.30 θα γίνει το κλείσιμο της λεωφόρου Πλαστήρα από το ύψος της οδού Αγίου Ιωάννη μέχρι την πλατεία Σκρα (εκτός της οδού ανόδου). Παράλληλα οι μαθητές των δύο προαναφερόμενων σχολείων θα επιδοθούν σε δεξιοτεχνία ποδηλάτου, ενώ θα ακολουθήσουν εμψυχωτικές δράσεις. Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο θα γίνει ενημέρωση για τη χρήση ποδηλάτου από τον Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας Κλεάνθη Μπάρκα, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από άνδρες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης και η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική από Νεανικό Μουσικό Σχήμα.