Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
x

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων θα πραγματοποιηθεί στον δήμο Νεάπολης-Συκεών την ερχόμενη εβδομάδα

Μια εβδομάδα γεμάτη από δράσεις, που στόχο έχουν να αναδείξουν την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την παγίωση της ανακύκλωσης ως τρόπου ζωής, όπως και της ταυτόχρονης μείωσης των αστικών απορριμμάτων και αποβλήτων, έρχεται να προστεθεί στις πρωτοβουλίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.

Υπό τη στήριξη και τον συντονισμό των αντιδημάρχων Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Αντώνη Σαουλίδη και Παιδείας-Διοικητικών Υπηρεσιών Μιχάλη Βουλγαρίδη, οι Υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών ενώνουν τις δυνάμεις τους με φορείς της εκπαίδευσης και τοπικούς συλλόγους, προχωρώντας στη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων με θέμα την ανακύκλωση και τη μείωση αποβλήτων. Κι αυτό πραγματοποιείται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (Σάββατο 16-Κυριακή 24 Νοεμβρίου).

«Η προστασία του περιβάλλοντος, και ειδικότερα του αστικού, δεν είναι μια αόριστη και ουτοπική υπόθεση. Είναι υπόθεση όλων μας που πρέπει να γίνει καθημερινό μας βίωμα. Ο δήμος μας, πέρα από την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, επενδύει στην ευαισθητοποίηση, τη γνώση και την εκπαίδευση κυρίως της νέας γενιάς που αποτελεί το μέλλον. Αυτό θέλουμε να σηματοδοτήσουμε με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, κινητοποιώντας την κοινωνία σε συνεργασία με φορείς και σωματεία της περιοχής», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Αντώνης Σαουλίδης.

Το πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το «Φροντιστήριο Βιωσιμότητας» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο τοπικός όμιλος «Οι φίλοι της Φύσης», το Σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις», το Σωματείο Τέχνης «Τεχνήεσσα».

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις είναι οι εξής:

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019
Έκθεση έργων τέχνης με ανακυκλώσιμα υλικά
-Εργαστήριο Τέχνης « Ήλιος» (Λαγκαδά 120 & Δ. Κομνηνού, Νεάπολη)
-Σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις»
-Διάρκεια Έκθεσης: 18-20 Νοεμβρίου, 9 π.μ.-2 μ.μ..
Ανακύκλωση χαρτιού-επαναχρησιμοποίηση για κατασκευή ευχετήριων καρτών και χριστουγεννιάτικων ειδών
-Εργαστήριό ΚΔΑΠμεΑ (Ν. Παρασκευά 43, Συκιές) // 10 π.μ.-1 μ.μ.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019
Βιωματικό εργαστήριο εφαρμοσμένων τεχνών με ανακυκλώσιμα υλικά και αξιοποίηση των υλικών ανακύκλωσης σε χρηστικές και καλλιτεχνικές κατασκευές. Θα ακολουθήσει επίδειξη μόδας με αντίστοιχα είδη ρούχων.
-Σωματείο Τέχνης «Τεχνήεσσα», ΕΠΑΛ Νεάπολης.
-Για μαθητές Λυκείου: 10 π.μ.-1 μ.μ.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019
-«Ανακυκλώνω –επαναχρησιμοποιώ-μειώνω»
-Ενημέρωση σε μαθητές των Περιβαλλοντικών Ομάδων των Σχολείων για δράσεις ανακύκλωσης με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους
-Φροντιστήριο Βιωσιμότητας δήμου Νεάπολης-Συκεών (Αμασείας 19-21, Νεάπολη)
-Εισήγηση: Νατάσσα Ριζοπούλου (Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.)

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019
-Εργαστήριο κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά: Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Συκεών αξιοποιούν τα πλαστικά καπάκια που συγκεντρώνουν σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»,
-1ο Γυμνάσιο Συκεών, Σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις»
-ΩΡΕΣ: 9 π.μ.-2 μ.μ.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019
-Εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα: «Ο ρόλος της εκπαίδευσης στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος»
-Φροντιστήριο Βιωσιμότητας δήμου Νεάπολης-Συκεών (Αμασείας 19-21, Νεάπολη)
-Εισηγήτρια: Παναγιώτα Ρίζου, φιλόλογος
-ΩΡΕΣ: 9 π.μ.-2 μ.μ.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ:
-Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: 2310.587545
-Γραφείο Παιδείας δήμου Νεάπολης-Συκεών: 2313.329558, -577
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ